HUMANITARNA AKCIJA

Islamska zajednica u BiH prikuplja novac za stradale u potresu u Hrvatskoj

Posredstvom Merhameta i Crvenog križa BiH stanovnicima potresom pogođenih područja bit će proslijeđeno 100.000 konvertibilnih maraka
Čišćenje ruševina
 Bozidar Vukicevic/Cropix

Islamska zajednica u BiH izdvojila je 400 tisuća kuna kao interventnu pomoć stradalima u potresu u Hrvatskoj a prikupljaju i dodatna sredstva, potvrdili su u subotu iz poglavarstva zajednice u Sarajevu.

Posredstvom Merhameta i Crvenog križa Federacije BiH stanovnicima potresom pogođenih područja u Hrvatskoj bit će proslijeđeno 100 tisuća konvertibilnih maraka (400 tisuća kuna) a iz rijaseta Islamske zajednice ističu kako na taj način žele pomoći prijateljima i susjedima.

Podsjećaju kako je u petak u džamijama diljem BiH nakon najvažnije molitve u tjednu među vjernicima organizirano prikupljanje dragovoljnih priloga za postradale u potresu u Hrvatskoj pa se očekuje kako će u konačnici iznos novčane pomoći biti znatno veći.

I Crveni križ Federacije BiH organizirao je prikupljane novčane pomoći za stradale u potresu u Hrvatskoj, aktiviranjem posebnih telefonskih brojeva.

Svakim pozivom građani BiH izdvajaju po dvije konvertibilne marke (osam kuna). Prikupljena sredstva bit će proslijeđena uz posredovanje Crvenog križa Hrvatske.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 01:58