DIVLJAŠTVO U SUPETRU

Ispitan osumnjičeni za napad na Braču, ozlijeđeni vatrogasac opisao što je 'isporvociralo' nasilnike: 'Da nije naletio taksist, ubili bi nas...'

 
Supetar
 Joško Šupić / Hanza media

U Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu ispitan je 22-godišnjak osumnjičen za napad u Supetru i ozlijeđivanje 26-godišnjeg vatrogasca. Tereti se, kako doznaje Slobodna Dalmacija, za nanošenje teških tjelesnih ozljeda.

Riječ je, podsjetimo, o napadu na nacionalnoj osnovni koji se dogodio u Supetru nedjelju rano ujutro. Napadnuti su sezonski radnici, trojica mladića iz Slavonije, djevojka iz Varaždina i Bračanin. Grupa momaka je nasrnula na njih uz riječi 'Di je Srbin?'...

Tada je ozlijeđen i mladi supetarski vatrogasac koji se suprotstavio napadačima. U incidentu je zadobio višestruku frakturu nosne kosti i završio je u KBC-u Split.

Detalje ovog incidenta osobno je iznio ozlijeđeni 26-godišnjak za Dalmatinski portal.

- Vraćali smo se kućama nakon posla, prošli smo kraj prostorija Torcide Brač. Vjerojatno su čuli ova dva momka, oni su Srbi iz Vukovara. Njih 15, 20 zatrčalo se prema nama. Vikali su: 'Di je Srbin?' Napali su ih i bacili na pod, počeli su ih cipelariti. Djevojka je legla na svog prijatelja, nastavili su tući i njega i nju. Ja sam stajao sa strane. Pitao sam: 'Je li ovo potrebno?' Dobio sam udarac šakom u nos. Da nije naletio taksist, ubilo bi nas. Počeo je trubiti, a oni su se razbježali - ispričao je ozlijeđeni 26-godišnjak za Dalmatinski portal.

O svemu su se supetarski vatrogasci očitovali na Facebooku.

- Mi, vatrogasci dobrovoljnog vatrogasnog društva Supetar najoštrije osuđujemo fizički napad na našeg člana Tomu Domančića koji se u Supetru dogodio u nedjelju ujutro nakon nogometnog turnira Torcida kup.

Poštujući vatrogasna, kršćanska i ljudska načela humanosti, zaštite i pomoći slabijima Tomo se suprostavio grupi od petnaestak momaka koji su napali, bacili na pod i počeli cipelariti trojicu sezonaca iz Slavonije i djevojku Varaždina i na koncu završio u splitskom KBC-u sa višestrukom frakturom nosne kosti.

Jutros je reagirala supetarska gradonačelnica Ivana Marković, koja je ukinula odluku o donaciji Torcida kupu i uskratila daljnje korištenje svih sportskih terena u vlasništvu Grada za održavanje ovoga kupa.

'Našem Supetranu i svima ostalima koji su pogođeni ovim napadom želim što brzi oporavak i apeliram na institucije da najstrože kazne počinitelje bez imalo milosti', poručila je, među ostalim, gradonačelnica Supetra.

Doznajemo i da 22-godišnjak na ispitivanju nije negirao djelo, ali je reako da se ničega ne sjeća. Izmjereno mu je 1,2 promila alkohola u krvi.

ODO za njega nije zatražilo istražni zatvor, niti je mladić ispitian kod suca istrage, već su mu određene mjere opreza. Konkretno, zabranjeno mu je približavanje oštećeniku na manje od 150 metara, kao i bilo kakav kontakt s njim, javlja Slobodna Dalmacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 12:13