NASTAVLJENA ISTRAGA

Ispitana još tri svjedoka. Antonijina sestra: Ovo više nema smisla

Sibenik, 090811.Zgrada suda. Saslusanje svjedoka u istraznom postupku protiv Dragana Paravinje osumnjicenog za tesko ubojstvo maloljetne Antonije Bilic iz Drnisa.Na slici: starija sestra Antonije Bilic, Ana ispred zgrade suda.Foto: Marija Mihic / CROPIX
 Marija Mihic / CROPIX

ŠIBENIK - Saslušanjem tri svjedoka pred sucem istrage Županijskog suda u Šibeniku Igoru Niniću, nakon pauze zbog godišnjih odmora, nastavljen je istražni postupak u kaznenom predmetu protiv Dragana Paravinje kojega se osnovanom sumnjom tereti za teško ubojstvo i druga kaznena djela u kontekstu pokušaja i izvršenja silovanja.

Pozive za saslušanje dobila su ukupno četiri svjedoka koji su se prema izdanom priopćenju suca istrage 7. lipnja zatekli u Drnišu u neposrednoj blizini mjesta na kojemu je nestala Antonia Bilić nakon što je stopirala, ušla u tegljač i odvezla se u pravcu Splita.

Budući je jedan od četvorice svjedoka čiji identiteti su tajni kao i cijeli postupak,svoje nedolazak opravdao,saslušanje istog najavljeno je za petak 12. lipnja, dok su također prema priopćenju suca istrage, trojica ispitanih kvalitetno iskazali sve što su vidjeli kobnog dana nestanka maloljetne djevojke.

- Oštećeni nemaju primjedbi na rad odvjetništva i suda - kazao je za javnost Vinko Ljubičić, odvjetnik obitelji Bilić. - Radi se profesionalno i kvaliteno i što je najvažnije, radi se brzo, naglasio je odvjetnik, te dodao kako u dogovoru s obitelji još uvijek razmatraju uvođenje nekih novih dokaza u postupak,čime de facto nije opovrgnuo mogućnost poduzimanja novih koraka u smislu proširenja istrage.

Branko Baica,odvjetnik osumnjičenog Dragana Paravinje koji se i dalje nalazi u istražnom centru kazao je da njegov klijent nema nikakvih primjedbi na boravak u istrazi,te je dodao kako do sada nema informaciju da je iz Srbije stigao zahtjev za ispitivanjem Paravinje u kontekstu navodne umiješanosti u pogibiju srbijanske novinarke Radislave Dade Vujasinović, te da su ta saznanja u primarnoj nadležnosti suca istrage.

Antonijina sestra: Dostavite dokumentaciju iz policije sudu

Ana Bilić, sestra nestale maloljetne djevojke ispred šibenskog suda za javnost je kazala kako sudski postupak i istraga dok se ne utvrdi potpuna istina o sudbini njene sestre nemaju smisla -naglasila je i dodala da traži da se potpuni tahograf i sva dokumentacija koja je u posjedu policije, dostavi sudu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 03:28