20. DAN POTRAGE

Ispitani prijatelji Mateja Periša, locirana i ‘zadarska ekipa‘ iz Gotika

Oglasila se i Matejeva prijateljica, Splićanka Maja S., koju je on nazvao kobne noći

Prijatelji Mateja Periša (lijevo), Matej Periš (u sredini), Klub Gotik u Beogradu (desno)

 Cropix, Ilustrativna fotografija

Hrvatska policija i u srijedu je obavljala razgovore s prijateljima nestalog Mateja Periša (27) za kojim se traga već 20. dan. Naravno, iz razumljivih razloga, policija ne izlazi u javnost sa sadržajem tih razgovora, a kao što je to već bio najavio i Antonio Gerovac, načelnik Uprave kriminalističke policije i pomoćnik glavnoga ravnatelja policije, nije isključeno da će se s njima razgovarati u više navrata.

Kao smo doznali, policija je u međuvremenu ustanovila i obavila razgovore s "ekipom Zadrana" koji su tu noć bili u klubu Gotik neposredno pokraj društva Mateja Periša. I dalje se provode neke radnje vezano uz mobitel, a hrvatska policija u svakodnevnom je kontaktu s kolegama iz Srbije. Nije isključeno da će se idućeg tjedna opet održati sastanak hrvatskih policajaca s kolegama u Beogradu, ali to ovisi o daljnjim rezultatima potrage koja, nažalost, još nije dala rezultat.

U međuvremenu se oglasila i Splićanka Maja S., koju je Matej nazvao u noći s 30. na 31. prosinca, ali ona nije odgovorila na taj poziv.

"Normalno da se kajem, to mi je najveća muka jer smatram, da me je obavijestio da dolazi u Beograd, ja bih im rekla gdje da idu i što da rade", rekla je Maja S. u emisiji "Eksploziv" na TV Prvoj koja će biti emitirana u srijedu navečer.

Ovo je prvi put da je Splićanka izišla u javnost i rekla bilo što o Periševu nestanku. Prethodno su se pojavile informacije da se Maja S. i Matej Periš poznaju godinama. Nakon što je izišao iz Gotika smještenog u tzv. Beton hali na savskom šetalištu, Matej Periš trčao je okolnim ulicama, a zadnje ga je snimila kamera na restoranu Savanova i vidi se kako se spušta stepenicama prema platou do rijeke Save. Srbijanska je policija u rekonstrukciji rekla kako ima indicije da je osoba koja se spušta stepenicama ušla u vodu te da se kretanje objekta koji se vidi u Savi poklapa sa signalom Matejeva mobitela.

Ali, i dalje nema odgovora na pitanja - koji je bio razlog Matejeva odlaska iz kluba te je li on išao na susret s nekim kod Savanove i je li to što se događa na prostoru koji samo dijelom pokrivaju nadzorne kamere samo slučajnost ili je smišljeno "navučen" baš na to mjesto? Na ta pitanja odgovor trebaju dati kriminalisti uz pomoć svih tehničkih sredstava.

Podsjetimo, Periš je nestao u noći između 30. i 31. prosinca, nakon što je izišao iz kluba Gotik. Njegovo daljnje kretanje pratile su sigurnosne kamere te je utvrđeno da je trčao beogradskim ulicama, iako ga nitko nije jurio. Samo je u jednom trenutku pokušao zaustaviti taksi, a onda je produžio do restorana Savanova, gdje mu se gubi svaki trag. Kamere su "pokrile" devet minuta njegova kretanja nakon izlaska iz Gotika sve do restorana Savanova, kao i njegov pokušaj da zaustavi taksi nakon kojeg je produžio do restorana na savskoj promenadi.

Policija i žandarmerija u Srbiji, a i neke udruge koje mogu pomoći u potrazi, i dalje pretražuju vodotok Save i Dunava, za Matejem Perišem traga se dronovima, sonarima, termovizijskim kamerama, pregledane su stotine sati snimaka nadzornih kamera, ali i dalje nema ključnog odgovora na pitanje - gdje je Matej Periš? Iako novih službenih informacija o potrazi za njegovim sinom i dalje nema, Nenad Periš je i dalje u Beogradu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. veljača 2022 15:49