OBJAVLJENI REZULTATI

ISPITI NA MATURI I OVE GODINE IMAJU GREŠKU Učenici su za neka pitanja dobili po bod. Pogledajte što su sve morali znati za prolaz

osijek 090707.Na osjeckim fakultetima danas je zapoceo prvi dan prijemnih ispita koji ce trajati cijeli tjedan. Za upis na ekonomski fakultet vec po obicaju vlada velik interes,tako da su prvi dan dvorane za prijemni su bile popunjene. Foto : Igor Sambolec / CROPIX-reg--desk-
 Igor Sambolec / CROPIX

Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja danas je na svojim stranicama objavio rezultate ovogodišnjeg ljetnog roka državne mature.

Kako su napisali, rok za prigovore na objavljene rezultate traje od 09. do 11. srpnja, a konačna objava rezultata državne mature bit će objavljena 16. srpnja.

- Rok za prigovore na objavljene rezultate traje 48 sati, odnosno do 14.00 sati 11. srpnja 2013. Pristupnici koji su ove godine završili četvrti razred srednje škole u Republici Hrvatskoj prigovore dostavljaju školskome ispitnome povjerenstvu u svojoj školi. Svi ostali pristupnici unose prigovor direktno u sustav, na poveznici "Moji prigovori".

Također, Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja objavio je da su se i ove godine na ispitima pojavile pogreške.

- Svi pristupnici koji su ispit državne mature iz Hrvatskoh jezika - viša razina Test polagali 31. svibnja 2013., priznaje se 1 (jedan) bod za zadatak 27.

- Svim pristupnicima koji su ispit državne mature iz Engleskog jezika - viša razina Slušanje polagali 5. lipnja 2013., priznaje se 1 (jedan) bod za zadatak 4., pitanje broj 25.

- Svim pristupnicima koji su ispit državne mature iz Kemije polagali 06. lipnja 2013., priznaje se 1 (jedan) bod za zadatak 9.

Obrazloženja možete pročitati u nastavku:

- Odluka o priznavanju bodova iz Hrvatskoga jezika

- Odluka o priznavanju boda iz Engleskoga jezika

- Odluka o priznavanju bodova iz Kemije

Uz to, na stranicama Nacionalnog centra za vrednovanje obrazovanja objavljeni su i ispitni materijali ljetnog roka državne mature.

Pročitajte pitanja OVDJE!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. svibanj 2024 22:57