LIJEČNIK IZA REŠETAKA

ISPOVIJEST DOKTORA IZ ZAGREBA Kako je ugledni kirurg sa Sv. Duha završio u vrtlogu laži, ecstasyja i alkohola

Dr. Vladimir Herak priča o nedavnom incidentu pokraj Zadra. Pod utjecajem alkohola i ecstasyja pucao je po selu
 Ranko Šuvar/CROPIX

- Shvatite, nemam komentara! Nemam riječi! Svi su na mene navalili! Sve su to gluposti! Nemam mira već danima! Nisam u Vrsima! Sad sam u Zagrebu, zbog sina... - uzrujano je za Jutarnji list rekao osumnjičeni doktor Vladimir Herak. Na pitanje zašto je pucao, jer to tvrde susjedi, Herak odgovara: “Nisam! Nisam ništa ispaljivao!” Na pitanje o sadržaju u organizmu, od alkohola pa sve do nedopuštenih supstanci, doktor je odlučio zašutiti i okončati telefonski razgovor poklapanjem slušalice.

Pucnji iz automatske puške 47-godišnjeg dr. Vladimira Heraka, inače zagrebačkog kirurga u KB-u Sveti Duh, u ponedjeljak navečer žestoko su prestrašili stanovnike inače mirnog vikendaškog naselja u Vrsima nedaleko od Zadra. Prema policijskom izvješću, kirurg je pucao u zrak bez ikakvog povoda ali, pokazalo se, pod utjecajem alkohola i droge.

Policija je došla u naselje Zukve u Vrsima na poziv susjeda koji su prijavili pucnjavu u vikendici gdje je kirurg neko vrijeme boravio sa svojom 26-godišnjom prijateljicom. Nakon tog incidenta par je priveden u Prvu policijsku postaju u Zadru, gdje je utvrđeno da Herak nelegalno posjeduje automatsku pušku iz koje je pucao. Državno odvjetništvo u Zadru podnijelo je prijavu zbog neovlaštenog posjedovanja oružja, a na Prekršajnom sudu zbog neovlaštenog pucanja iz vatrenog oružja.

Prema neslužbenim informacijama, Herak je u krvi imao 0,6 promila alkohola, a njegova prijateljica 0,9 promila. No, liječnik je također bio i pozitivan i na droge, i to na esctasy.

U KB-u Sveti Duh ravnatelj dr. Mladen Bušić potvrdio nam je da je dr. Herak njihov zaposlenik, ali kaže kako bolnica zasad nije dobila nikakvu obavijest o tom nemilom događaju. Također dodaje da je Herak već dva tjedna na bolovanju, a prije toga je koristio godišnji odmor.

- U bolnici ga nema već gotovo mjesec i pol dana - kaže Bušić i dodaje da se zasad ili točnije dok ne stigne službena obavijest protiv Heraka ne mogu poduzeti nikakve mjere.

Od Herakovih kolega u KB-u Sveti Duh doznajemo da je on inače dobar kirurg, ali i da je poprilično osjetljiv u međuljudskim odnosima. Zbog toga ponekad dolazi do incidentnih situacija, kažu, i to “ni zbog čega”. No, svi su ipak iznenađeni ovim incidentom i kažu kako je ipak sreća da nitko nije stradao.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 23:04