GOST PRESSINGA

ISPOVIJEST KIĆE SLABINCA 'Nakon pola stoljeća karijere ne mogu naći sponzore da tih 50 godina obilježim. Danas su mediokriteti na cijeni...'

Krunoslav Kićo Slabinac
 Božidar Vukičević / CROPIX

Pjevač, skladatelji i zabavljač Krunoslav Kićo Slabinac gostovao je u emisiji Pressing s Ilijom Jandrićem televizije N1. Glazbenik se požalio kako nakon pola stoljeća duge karijere ne može naći sponzore za niz koncerata u kazalištima kojima je htio obilježiti svoj vijek na glazbenoj sceni.

- Smatram da je teatar pravo mjesto za to, gdje sam u svom ambijentu, gdje sam se prvo i educirao kao glazbenik. Želio sam napraviti i dvostruki prigodni album, ali nismo našli zajednički jezik. Imam osjećaj da se ne uklapam, kao da traže razloge da me zaobilaze. Ja sam mislio, ako čovjek stvara nešto kvalitetno, neku vrijednost, da pod stare dane neće morati toliko pjevati, ali će imati neku cijenu. Ali danas je obratno. Visoku cijenu imaju mediokriteti - rekao je.

Osim glazbom, Slabinac se bavio i politikom kad je između 1995. i 1999. bio zastupnik HDZ-a u Saboru. Kasnije je govorio da mu je taj izlet u politiku naštetio karijeri.

- Nisam nikada sanjao da ću biti u politici. Na to me nagovarao pokojni predsjednik Franjo Tuđman. Nagovarao me 1990. godine. U Varaždinu 1993. pitao me jesam li potpisao pristupnicu. Rekao sam - predsjedniče, rekao sam svoje. On mi je onda potpisao pristupnicu i rekao da to odem verificirati, što ja nisam učinio. Kad me opet 1995. godine pozvao Vladimir Šeks, nazvao i rekao da dođem na ručak kod njega, rekli su mi - imali smo izbor između dvojice pjevača, jedan je otišao za konzula, izbor je pao na tebe. Svi su mi rekli - ne možeš ga triput odbiti - otkrio je za N1.

Međutim, očito stvari nisu išle kako je mislio:

- Nije mi samo jedan čovjek rekao - volio sam te dok nisi ušao u politiku. To je opasnost koja čeka i Miroslava Škoru.

Na pitanje što misli o kandidatu Škori, Kićo Slabinac je rekao:

- Nisam se opredijelio. Pozdravljam sve skupa. U šali sam mu rekao 'pjevat ću ti besplatno, samo otiđi s estrade da te više ne vidim.

Kaže da ga zasad ne zovu da pjeva na predizbornim skupovima, ali ako ga pozovu, kaže - zašto ne - jer kaže, od pjevanja živi, piše N1.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 10:32