DRAMA U BOLNICI

ISPOVIJEST MEDICINSKE SESTRE IZ KB DUBRAVA 'Život mi više neće biti isti nakon što sam vidjela pitona'

Šokirana sestra reanimirala je pacijenta kada je u bolnicu Dubrava ušla liječnica s kraljevskim pitonom
 CROPIX

Kraljevskog pitona koji je izazvao opću paniku u KB Dubrava unijela je liječnica, specijalistica otorinolaringologije. Učinila je to u panici, bježeći od policije, nakon što je izazvala prometnu nesreću.

To nam je jučer potvrdilo nekoliko zaposlenika bolnice koji su vrlo dobro upoznati sa slučajem, a detalje drame ekskluzivno nam je otkrila medicinska sestra kojoj je liječnica, bez da ju je prethodno upozorila o čemu se radi, otvorila kofer unutar koje se nalazila zmija od jednog metra.

Sestra je završila na tabletama za smirenje i u dogovoru sa šefom uzela nekoliko slobodnih dana za oporavak od šoka, ali i stresa koji svakog dana proživljava u bolnici zbog opsega posla.

Navode svojih kolega o tome radi li se uistinu o liječnici, nije nam željela potvrditi. - Mi smo tu večer reanimirali jednog pacijenta kada se ta osoba pojavila sa zmijom. Vrisnula sam, panično počela zvati zaštitare i policiju. Možda sam malo preburno reagirala, jer je zmija bila mirna. Ali sve se događalo brzo. Znate, mi smo odgovorni za pacijente. Kada sam vrisnula i počela vikati, ona je pobjegla - rekla je.

Ispričala je kako je ta njezina kolegica inače divnate su u dobrim odnosima.

- Vjerojatno nije očekivala da ću se uspaničiti. Nije znala da se jako bojim zmija. To će ostaviti traga na moju psihu, ali oporavit ću se. Ta djevojka se posvađala s ocem i s dečkom. Zmija je ljubimac njezinog dečka, a ona ga je otela kako bi mu se osvetila. Rekla mi je da je nekoga trknula autom i da bježi od policije. U tom trenutku je u autu prevozila tu zmiju, a nije htjela da policija to dozna. Zato ju je uzela iz auta i došla u bolnicu kako bi se sakrila na odjelu. Znate, ne bih htjela da se o njoj loše piše. Sve je napravila u panici... - opisala nam je medicinska sestra događaj koji se dogodio u četvrtak oko 23 sata.

Nakon što je pobjegla sa 7. kata, na kojem se nalazi otorinolaringologija, rekli su nam, krenula je prema drugom odjelu. Tu ju je zaustavio jedan mladi liječnik koji joj je ponudio da joj kofer odvuče do auta.

- Nije imao pojma da njegova kolegica u koferu ima zmiju - priča osoblje.

Marko Banić, sanacijski upravitelj bolnice, potvrdio je da zaposlenica koja je unijela zmiju već dugo nije na poslu zbog bolesti. Nije potvrdio, ali niti demantirao da se radi o hvaljenoj liječnici.

- Mogu reći da nije riječ o medicinskoj sestri - rekao je. No da se uistinu radi o liječnici, potvrdile su brojne medicinske sestre koje su jučer zvale u redakciju Jutarnjeg, moleći da se objavi ispravak navoda njihovih kolega. Oni su za vikend tvrdili da je zmiju unijela medicinska sestra, a ne liječnica. To im, poručuju sestre, može stvoriti loš imidž kod pacijentica.

Istu noć kad je viđena zmija četvero doktora dežuralo je na odjelu s injekcijama, spremni da uspavaju pitona. Osoblje bolnice sve do jučer ujutro nije bilo sigurno nalazi li se zmija negdje u hodnicima ili ventilacijskim cijevima ogromnog kompleksa. No, iz policije stižu dobre vijesti.

- Nakon razgovora s policijom, doznao sam da je zmija pronađena kod vlasnice u stanu - istaknuo je Banić. Obavili su obavijesni razgovor, najvjerojatnije je čeka prekršajna prijava zbog uznemiravanja, a mogla bi dobiti i kaznenu prijavu, ako se utvrdi da je postojala opasnost za sigurnost drugih. No, stručnjaci za zmije iz zoološkog vrta, kao i Neven Vrbanić, hobist koji ima privatnu zbirku od preko 150 zmija koje trenutno izlaže u Arena centru, tvrde kako ljudi nisu bili ugroženi.

- Riječ je neotrovnoj zmiji koju mnogi posjeduju kao kućnog ljubimca. Može eventualno izazvati infarkt ili nesvjesticu - tvrdi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. svibanj 2024 07:20