DAMIR KAJIN

Ispovijest političkog povratnika: ‘Nisam Robespierre da provodim crveni teror, ali ljut sam kao pas!‘

IDS je bio velika stranka, ali ovo što se dogodilo zbog nepotizma i korupcije je posve zasluženo, rekao je
Damir Kajin
 Goran Sebelic/CROPIX

Damir Kajin, bivši dugogodišnji IDS-ovac koji je na netom održanim lokalnim izborima postao gradonačelnik Buzeta kao nezavisni kandidat s podrškom SDP-a, za N1 Newsroom govorio je o svom povratku na političku scenu.

“Slijedi jedan ogroman posao. Ljut sam kao pas. U utorak bismo trebali imati primopredaju vlasti, a aktualni gradonačelnik podiže koeficijente pojedinim djelatnicima u općinskoj zgradi. To ne radi utopljenik, to treba prepustiti nekome drugome. Vjerojatno su se neki pronašli u mojim porukama da se za udavljenike neće otvarati nova radna mjesta u komunalnim poduzećima”, rekao je Kajin.

Dodao je kako obilazi gradska poduzeća i razgovara sa svima, ali da se nitko ne treba plašiti.

“Nema ničega preko koljena. Ja nisam Robespierre da provodim crveni teror, nego sam za to da pokušamo stvoriti jedan novi Buzet, jer svi smo mi Buzet”, izjavio je.

Kaže da ipak ne dolazi na “spaljenu zemlju” i da nije sve u Buzetu tako loše.

“Ali ima i problema. Imamo ruiniranu gradsku upravu gdje su svi počeli bježati i imamo jedan investicijski zapušten grad”, rekao je Kajin.

Komentirao je i IDS, svoju bivšu stranku koja se smatra jednim od najvećih gubitnika na lokalnim izborima.

“IDS je bio velika stranka, povijesna stranka i u jednom razdoblju zadužio je Istru, ali ovo što se dogodilo zbog nepotizma i korupcije je posve zasluženo. IDS danas ima ogromnih problema. Počinju otvarati ormare, mogli bi se loše provesti”, rekao je Kajin za N1.

Ima li možda posla za neke institucije, za DORH?

“Posla je bilo oduvijek, no pošto su neke institucije bile zakupljene, segmenti tih instuitucija, u Istri se nije činilo ništa, ali je zbog toga Istra, umjesto da ide naprijed, rapidno stagnirala”, odgovorio je Kajin.

SDP-ov kandidat na lokalnim izborima za istarskog župana Danijel Ferić, koji je utrku za tu dužnost izgubio od Borisa Miletića (IDS) za samo 54 glasa, izjavio je u utorak da njegov izborni stožer i dalje prikuplja podatke o mogućim nepravilnostima u provedbi izbora.

“Ako se dogodi da će se ponoviti izbori na jednom pulskom mjestu, Miletić nema nikakve šanse. Miletić će zasigurno podnijeti ostavku na čelno mjesto IDS-a, pretpostavljam da će doći novi čovjek, ne vidim da bi onaj pustinjak iz San Giorgija mogao preuzeti, pokrenuti nešto. Mislim na lik i djelo Ivana Jakovčića. Pretpostavljam da će Miletić biti župan ako ne dođe do ponavljanja izbora, ako dođe, bit će Ferić”, smatra Kajin.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 15:41