VRŠNJAČKO NASILJE

Ispovijest pretučenog mladića u Dugom selu: ‘Pitali su jesmo li kršteni i zašto imam dugu kosu‘

Slučaj je prijavljen policiji, a kako je rekao ‘policija već ima ideju tko bi mogao biti počinitelj‘

Leon Kociper

 Screenshot Hrt/

Potresna ispovijest oca dječaka pretučenog ispred osnovne škole u Dugom Selu uznemirila je javnost. Mario Kociper objavio je da su tri huligana napala njegova sina ispred škole, udarili ga šakom u glavu, a nakon toga cipelarili.

Leon (15), žrtva vršnjačkog nasilja, događaj je prepričao HRT-u.

- Mi smo se družili, ničim izazvani prišli su nam počinitelji, prvo su nas zadirkivali i postavljali čudna pitanja poput "Jesmo li kršteni?", "Za koga navijamo?" i "Zašto imam dugu kosu?", rekao je Leon.

Leon se nastavio družiti s prijateljima, no napadači nisu odustajali. Jedan od počinitelja im je prišao i zatražio cigaretu te zaprijetio da će Leon i prijatelji dobiti batina.

- Ja sam pitao je li to prijetnja i ako jest, da ću nazvati policiju. Nakon toga je došao maskirani napadač. Kad sam počeo upisivati broj policije, on mi je pokušao oteti mobitel. Nisam mu dopustio i nakon toga sam primio udarac, kaže Leon.

Njegova djevojka i prijateljica, srećom, nisu ozlijeđene.

Leon je zadobio ozljede oka i vilice.

- Za oko nije teška, nisam trebao šivanje. Vilica mi je puknula na dva dijela, rekao je Leon.

Slučaj je prijavljen policiji, a kako je rekao " policija već ima ideju tko bi mogao biti počinitelj".

- Bio sam u nevjerici i šoku. Prva pomisao je bila da me zeza, ali kad sam shvatio da je ozbiljno - noge su mi se odsjekle, govori Mario Kociper, Leonov otac.

Odveo je sina na Hitnu.

- Onda mi je bilo lakše jer sam vidio da je sve manje-više u redu. Bio je pokretan, ali krvav i natečen. Nije mi bilo lako, kaže HRT-u Leonov otac.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 21:47