JEDAN OD AKTERA AFERE

ISPOVIJEST ŠEFA HRVATSKIH ŠUMA Je li Rimac vršila pritisak na njega: 'To se može nazvati pritiskom, ali i lobiranjem i njezinim zalaganjem za Knin'

Krunoslav Jakupčić i Josipa Rimac
 Davor Pongračić / Ronald Goršić / CROPIX

Predsjednik Uprave Hrvatskih šuma Krunoslav Jakupčić za RTL je u ponedjeljak komentirao odnos s Josipom Rimac i tvrdnje vlasnika CEMP-a da su ih Hrvatske šume ucjenjivale.

- Poslije 63 godine života i 39 godina staža u šumarskoj struci doživio sam jedno tragično iskustvo, i ja i moja obitelj, ali vjerujem da ću nakon svega dokazati svoju nevinost i da sam radio u interesu Hrvatskih šuma i Republike Hrvatske - kazao je Jakupčić.

Upitan je li Josipa Rimac vršila na njega pritisak, šef Hrvatskih šuma je odgovorio: - Taj pritisak se može nazvati i pritisak, ali i lobiranje i njezino zalaganje za svoj grad Knin i za svoju županiju.

Jakupčić je rekao da se s Rimac susreo nekoliko puta tijekom 2019. godine, a njihov zadnji susret dogodio se u Zagrebu, u službenim prostorijama Hrvatskih šuma, tijekom veljače. - Uvijek sam to doživljavao kao zalaganje za županiju, a odnosi nje i investitora, ja to ne bih tumačio, jer ne znam - kazao je.

Progovorio je i o optužbama za reketarenje te ustvrdio kako to nije istina. - Poslije više godina, Hrvatske šume i Uprava društva na čelu sa mnom je napokon uspjela naplatiti svoje veliko potraživanje, za služnost, a to je šest milijuna kuna - kazao je Jakupčić.

Nedavno je objavljena snimka na kojoj se, kako se tvrdi, vidi navodni susret Jakupčića i Josipe Rimac, četiri dana prije uhićenja, no Jakupčić demantira da je on na snimci. - Objavljena je snimka na jednoj komercijalnoj televiziji i to 25. svibnja, poslije 19 sati. Jedna osoba, druga osoba, međutim ja muška osoba nisam. To je meni vrlo lako dokazati, ako treba i forenzičarom. Ta televizija je objavila jednu veliku šumu. Mi smo, kao Hrvatske šume, i ja odgovorili na tri ili četiri njihova upita da se ne radi o meni na tom susretu, a oni su svejedno objavili snimku tvrdeći da se radi o meni. Ja se s navedenom gospođom nisam susretao u kafićima, već isključivo u službenim prostorijama Hrvatskih šuma - kazao je Jakupčić.

Tvrdi i da je taj dan bio s najmlađom kćeri u automobilu. - Znam, sjetio sam se. S najmlađom kćerkom, bio sam suvozač u automobilu. Išli smo po suprugu oko 19.30 sati na posao - kazao je Jakupčić.

Direktor Hrvatskih šuma za RTL kaže da je ljutit i razočaran svime. Hrvatske šume i on osobno odvojeno podnijet će tužbe za kazneno djelo klevete i za naknadu štete. - Čini mi se da je gospodin niži rastom od mene i nešto slabije konstitucije - kazao je.

Na pitanje ostaje li na čelu Hrvatskih šuma, kazao je da se ničeg ne boji.

- Ja sam čovjek pred mirovinom. Uvijek mi je cilj bio gospodarenje šumama za buduće generacije i pritom zadovoljiti naše brojne zainteresirane strane, i državu kao vlasnika, i drvoprerađivače, dobavljače, prije svega zaposlene, pa sve do najšire javnosti - kazao je.

Upitan je li ova afera uteg, šef Hrvatskih šuma ponavlja da je pred mirovinom, ali kaže da ovo iskustvo ostaje do samog kraja života. Što ako ga izbace iz stranke? - O tome će odlučiti predsjedništvo stranke - kazao je Jakupčić za RTL.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 11:09