DEMANTI

Ispravak članka ‘Državni tajnik koji piše Zakon o obnovi za početka je ojačao - svoju zgradu!‘

Ispravak objavljujemo sukladno članku 40. i članku 41. Zakona o medijima
Stambena zgrada na adresi Kačićeva 6; Željko Uhlir (lijevo)
 Darko Tomas/Cropix

Povodom članka koji je 5. veljače pod naslovom "Državni tajnik koji piše Zakon o obnovi za početak je ojačao - svoju zgradu!" objavljen na portalu Jutarnji.hr, objavljujemo ispravak netočne i nepotpune informacije Željka Uhlira, zastupanog po odvjetniku Nikši Stančić-Rokotovu.

U zastupanju g. Željka Uhlira, podnosimo zahtjev za objavu ispravka neistinitih, nepotpunih informacija koje su objavljene u tekstu pod naslovom „Državni tajnik koji piše Zakon o obnovi za početak je ojačao – svoju zgradu“ od dana 05. veljače 2021. Naime, netočna je informacija iz naslova spomenutog članka u dijelu u kojem se navodi da „pisac zakona prvi obnavlja zgradu“.

Točna informacija jest da se uopće ne radi o zgradi koja bi se prva obnavljala temeljem u tekstu spomenutog Zakona o obnovi zgrada oštećenih potresom na području Grada Zagreba, Krapinsko – zagorske županije i Zagrebačke županije (dalje u tekstu: Zakon o obnovi).

Nadalje, u smislu čl.40. st.4. Zakona o medijima, nepotpuna je informacija da „pravni stručnjaci kažu da je trebao javno reći u kakvoj se situaciji nalazi“ prilikom donošenja Zakona o obnovi.

Potpuna informacija čiju objavu je naša stranka temeljem čl.40. st. 4. Zakona o medijima ovlaštena tražiti jest da g. Uhlir, sukladno pravnom stajalištu pravnika Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine, jest upoznao sa svojim statusom radnu skupinu koja je radila na prijedlogu Zakona o obnovi, jednako kao što je s tom činjenicom upoznao i ranijeg resornog ministra g. Predraga Štromara i sadašnjeg g. Darka Horvata.

Konačno, netočna je informacija objavljena u tekstu da bi „Povjerenstvo za sprečavanje sukoba interesa već odlučivalo o Uhlirovoj ulozi u jednom zakonu te njegovoj privatnoj situaciji vezano upravo za tu zgradu“.

Točna informacija je da ta zgrada nikada nije bila predmetom bilo kakve odluke Povjerenstva za sprečavanje sukoba interesa, već su predmetom odluke Povjerenstva, kojom je utvrđeno da nije bilo sukoba interesa, bile sasvim druge nekretnine koje nisu bile u vlasništvu g. Uhlira, nego njegovog oca.

mr.sc. Željko Uhlir po pun.

Odvjetnik Nikša Stančić-Rokotov

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 23:29