DEMANTI

Ispravak članka: ‘Horvatinčićeva vila duhova: Svi su otišli, stanari se bune, a vlasnik kaže: ‘Najuspješniji projekt!‘‘

Ispravak objavljujemo sukladno Zakonu o medijima (NN 59/04, 84/11, 81/13, 114/22)

Hoto Centar u Svetoj Nedelji; Tomislav Horvatinčić

 Ivana Grgić/Cropix; Nikolina Vuković Stipaničev/Cropix/

Povodom članka koji je 11. veljače 2024. godine pod naslovom "Horvatinčićeva vila duhova: Svi su otišli, stanari se bune, a vlasnik kaže: ‘Najuspješniji projekt!‘" objavljen na portalu Jutarnji.hr, objavljujemo ispravak informacije trgovačkog društva HOTO ZRINJEVAC d.o.o., zastupanog po odvjetniku Željku Bekini:

„…Neistinite su i netočne informacije objavljene na portalu www.jutarnji.hr od 11. veljače 2024. godine na URL: https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/horvatinciceva-vila-duhova-svi-su-otisli-stanari-se-bune-a-vlasnik-kaze-najuspjesniji-projekt-15426622 prema kojima nekada blistavi Hoto Centar u Svetoj Nedelji, koji se proteže na desetak tisuća četvornih metara, sada zjapi prazan i svi su ga napustili, da je vodoskok ispred Hoto Centra presušio, da je većina lokala zatvorena, da su izlozi lokala oblijepljeni novinama i kartonima, da su rešetke navučene na ulaze lokala, kao i da bi se svakom prolazniku, koji uđe unutar, na prvu činilo da je od ukupno 11 lokala zasad popunjeno tek 3.

Točne su, potpune i istinite informacije da od ukupno 56 poslovnih prostora u HOTO CENTRU društvo HOTO ZRINJEVAC d.o.o. trenutno raspolaže samo s 3 slobodna prostora različitih i prilagodljivih kvadratura, dok je preostalih 53 poslovna prostora dano u zakup jedanaestorici zakupnika koji obavljaju svoju ugovorenu djelatnost u HOTO CENTRU. Također, u HOTO CENTRU ne postoje poslovni prostori čiji bi izlozi bili oblijepljeni novinama i kartonima, dok su rešetke spuštene samo na ulazima u 3 slobodna prostora, kako je to i uobičajena praksa u većini poslovnih centara u Republici Hrvatskoj. Fontana koja se nalazi ispred ulaza u HOTO CENTAR nije presušila, već se iz očitih meteoroloških razloga (koji su objašnjeni novinaru Filipu Paviću) tijekom svake zime prazni, te svakog proljeća ponovo puni vodom i pokreće. HOTO CENTAR se ne prostire niti na desetak tisuća kvadrata, niti na 6.000 kvadrata, već sadrži cca 7.000 m2 poslovnih prostora, a ne radi se niti o kakvoj vili u kojoj bi obitavali duhovi, već o poslovnom centru namijenjenom davanju poslovnih prostora u zakup zakupnicima koji primarno pružaju medicinske usluge svojim korisnicima, uz dio zakupnika koji obavljaju djelatnost pratećih sadržaja.

Također, neistinita je i netočna informacija objavljena na portalu www.jutarnji.hr od 11. veljače 2024. godine na URL: https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/horvatinciceva-vila-duhova-svi-su-otisli-stanari-se-bune-a-vlasnik-kaze-najuspjesniji-projekt-15426622 prema kojoj gospodin Krešimir Horvatinčić, u svojstvu direktora društva HOTO ZRINJEVAC d.o.o., nije dao jasan odgovor na upit zašto ne dozvoljava fotografiranje.

Točna je, potpuna i istinita informacija da je gospodin Krešimir Horvatinčić, u svojstvu direktora društva HOTO ZRINJEVAC d.o.o., jasno odgovorio Vašem novinaru Filipu Paviću, kako u HOTO CENTRU svoju djelatnost obavljaju zakupnici koji u HOTO CENTRU svojim korisnicima pružaju medicinske usluge, iz kojeg razloga nije dopušteno fotografiranje za potrebe predmetnog članka.

Isto tako, neistinita je i netočna informacija objavljena na portalu www.jutarnji.hr od 11. veljače 2024. godine na URL: https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/horvatinciceva-vila-duhova-svi-su-otisli-stanari-se-bune-a-vlasnik-kaze-najuspjesniji-projekt-15426622 prema kojoj je 2018. godine polovicu prostora u „HOTO CENTRU“ zakupila Radiochirurgia (a koji, usprkos tome „zjapi prazan“?).

Točna je, potpuna i istinita informacija, koju je i gospodin Krešimir Horvatinčić, u svojstvu direktora društva HOTO ZRINJEVAC d.o.o., jasno odgovorio Vašem novinaru Filipu Paviću, kako s „Radiochirugia Zagreb“ specijalnom bolnicom koja se bavi dijagnostikom i liječenjem karcinoma, društvo HOTO ZRINJEVAC uspješno surađuje od 2015. godine, tj. već više od 8 godina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 15:34