DEMANTI

Ispravak članka ‘Majka: ‘Beba mi je skoro umrla, a doktorica je gotovo nije ni pogledala!‘ Liječnica: ‘Radila sam po P.S.-u‘‘

Ispravak objavljujemo sukladno Zakonu o medijima (NN 59/04, 84/11, 81/13)
Ilustrativna fotografija
 Nikša Stipaničev/Cropix

Povodom članka koji je 9. lipnja 2021. godine pod naslovom "Majka: Beba mi je skoro umrla, a doktorica je gotovo nije ni pogledala“ Liječnica: Radila sam po P.S.-u" objavljen na portalu Jutarnji.hr, objavljujemo ispravak netočne informacije Biserke Hirkić, zastupane po odvjetniku Krešimiru Golubiću.

Dana 10. lipnja 2021. na portalu "www.jutarnji.hr" objavljena je vijest pod naslovom "Majka: ‘Beba mi je skoro umrla, a doktorica je gotovo nije ni pogledala!‘ Liječnica: ‘Radila sam po P.S.-u‘", a u tekstu je navedeno "Želim upozoriti javnost na sramotno, arogantno, bezosjećajno i krajnje neprofesionalno ponašanje dežurne liječnice u Domu zdravlja Grubišno Polje- Hirkić Biserke".

Nije točno da Biserka Hirkić dijete nije gotovo ni pogledala, nije točno da dijete nije pregledala. Nije točno da je lupala vratima vozila hitne pomoći. Nije točno da je nezainteresirano sjedila na prednjem sjedištu. Nije točno da je došlo do gubitka svijesti bebe, da su poplavile usne, da je prestao disati, da je izgledao napola mrtav. Nije točno da je tehničar došao do moje stranke i tražio ju da otprati pacijenta na odjel, nije točno da mu je ona odgovorila "Neću". Nije točno da je nakon izlaska iz vozila bacila vizir u kantu za smeće, te potom zapalila cigaretu, dok su majka i dijete čekali ne znajući što da poduzmu.

Majka je s djetetom izašla iz vozila zajedno s tehničarom za koje vrijeme je Biserka Hirkić popunjavala protokol. Umjesto da tehničar uđe u bolnicu s majkom i djetetom, najprije su stajali kod ulaza. Majka nije plakala, Biserka Hirkić nije palila cigaretu, a nakon nekog vremena tehničar, majka i dijete su ušli u bolnicu, a što su mogli i odmah učiniti jer se tako godinama radi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 14:49