DEMANTI

Ispravak članka ‘Prokletstvo vile našeg kapetana: Kuću nije ostavio kćeri, ali zadnju želju mu nisu ostvarili...‘

Ispravak objavljujemo sukladno Zakonu o medijima (NN 59/04, 84/11, 81/13)

Zulejka Fio, kćerka kapetana Leonidasa Novaka ispred vile

 Duje Klaric/Cropix

Povodom članka koji je 12. veljače 2023. godine pod naslovom "Prokletstvo vile našeg kapetana: Kuću nije ostavio kćeri, ali zadnju želju mu nisu ostvarili..." objavljen na portalu Jutarnji.hr, objavljujemo zahtjev za ispravak informacije Zorana Domančića:

Dana 12.2.2023. godine na portalu www.jutarnji.hr objavljen je tekst pod naslovom „Prokletstvo vile našeg kapetana: Kuću nije ostavio kćeri, ali zadnju želju mu nisu ostvarili...“, autorice Višnje Gotal. U njemu se spominje i moje ime u nizu netočnih tvrdnji. Autorica teksta prethodno me kontaktirala telefonom (3.2.2023. u 15:05), i tom prilikom od mene bila upozorena da informacije s kojima barata nisu točne.

Evo ispravaka predmetnog teksta koji se odnose na mene:

- Moje prezime je Domančić, a ne Dumančić.

- U vrijeme kad je prodana nekretnina koje je predmet teksta (2000. godine), nisam bio gradonačelnik Grada Hvara.

- Nekretnina nije prodana preko „agencije za nekretnine“ koje sam tada bio vlasnik, već javnim natječajem kojeg je objavilo Gradsko poglavarstvo – tadašnje izvršno tijelo Grada Hvara.

- Odvjetnik koji je na natječaju zastupao osobu koja je kupila nekretninu nije moj rođak, te s njime nikada nisam bio ni u kakvoj vezi.

- Kad sam postao gradonačelnik (2001. godine) sredstva od prodaje bila su i ostala namjenska, te su svake godine bile zasebna stavka u proračunu predviđena za izgradnju staračkog doma.

- Za vrijeme dok sam bio gradonačelnik, projekt izgradnje Doma za starije nastavljen je, te se dobila suglasnost županije (Doma zdravlja) za nadogradnju i korištenje dijela objekta Doma zdravlja – nekadašnji Alergološki centar.

- Da bi se ta nadogradnja izvršila napravljena su geotehnička ispitivanja za utemeljenje i sanaciju postojećih objekata, kao temelj za izvedbeni projekt, a paralelno su rješavani komplicirani imovinsko pravni odnosi. Tih godina namjenska sredstva od prodaje nisu korištena, već se sve financiralo iz drugih proračunskih sredstava.

Žao mi je da se s tim projektom, koji je već bio u poodmakloj fazi, nije nastavilo i nakon isteka mog mandata (2005.), kada je vijećnik s liste Pjerina Bebića bio upravo Šime Fio. I baš u to vrijeme dio namjenskih sredstava od prodaje vile potrošen je nenamjenski.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 19:21