DEMANTI

Ispravak članka ‘Šef MOL-a dao intervju nakon dugo godina: Da ne smijem iz Mađarske doznao sam iz Jutarnjeg‘

Ispravak objavljujemo sukladno Zakonu o medijima (NN 59/04, 84/11, 81/13)

Damir Škugor

 Damir Krajač/Cropix

U povodu članka koji je objavljen na portalu Jutarnji.hr, dana 21. travnja 2023. godine, pod nazivom ‘Šef MOL-a dao intervju nakon dugo godina: Da ne smijem iz Mađarske doznao sam iz Jutarnjeg‘, na zahtjev Damira Škugora, odnosno njegove odvjetnice, objavljujemo ispravak informacije.

U citiranom članku prenijeli ste sadržaj intervjua koji je Zsolt Hernadi, predsjednik i izvršni direktor mađarskog MOL-a dao za RTL Danas.

Tijekom intervjua gospodin Zsolt Hernadi je na pitanje o ‘otkriću afere da je INA oštećena za 150 milijuna eura‘ iznio netočne podatke o našoj stranci, gospodinu Damiru Škugoru i drugim zaposlenicima INA-e.

Gospodin Damir Škugor kao direktor Plina i energije u INA d.d., kao i njegovi prethodnici sklapao je ugovore sukladno ovlastima, proceduri i internim aktima INA d.d., te su o istima obaviještene osobe u skladu sa svim aktima društva. Naša stranka je kao direktor Plina i energije, godišnje potpisivao više od 400 ugovora, te su svi ugovori izvještavani na identičan način u skladu s propisanim procedurama i internim aktima u INA d.d.

Propisane procedure i interni akti INA d.d. su obvezujući za sve zaposlenike INA-e, te se isti ne mogu ni na koji način zaobići. Osim navedenog, napomonjemo da INA d.d. ima iznimno visoku i kontinuiranu kontrolu i nadzor poslovanja u svim sastavnicama Društva.

Gospodin Zsolt Hernadi je zasigurno svjestan činjenice da sve što je izrekao vezano uz rad gospodina Damira Škugora jednostavno nije moguće s obzirom na propisane i implementirane procedure uz istovremeno provođenje kontinuirane kontrole i nadzora unutar INA d.d. i MOL grupe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 14:53