DEMANTI

Ispravak članka ‘Splitska firma isplaćuje najveću prosječnu neto plaću u RH: Radnici ondje mjesečno zarade 778.670 kn, evo čime se bave‘

Ispravak objavljujemo sukladno Zakonu o medijima (NN 59/04, 84/11, 81/13)

Ilustrativna fotogrija

 Davor Pongracic/Cropix

Povodom članka koji je 7. lipnja 2021. godine pod naslovom "Splitska firma isplaćuje najveću prosječnu neto plaću u RH: Radnici ondje mjesečno zarade 778.670 kn, evo čime se bave" objavljen na portalu Jutarnji.hr, objavljujemo zahtjev za ispravak informacije tvrtke GOLAR VIKING MANAGEMENT d.o.o., zastupane po odvjetnici Anamariji Bokan:

Nije točna informacija da bi „prosječna mjesečna neto plaća u splitskoj tvrtki Golar viking management koja upravlja i održava plutajući LNG terminal u Omišlju na Krku iznosi 778.670 kuna i to je najveća prosječna mjesečna neto plaća koja se isplaćuje u Hrvatskoj“ kao ni informacija da „Golar viking management ima dva zaposlena, od kojih svaki godišnje zaradi 9,34 milijuna kuna neto“.

GOLAR VIKING MANAGEMENT d.o.o. isplaćuje plaće za prosječno 65 zaposlenika mjesečno od kojih su dva (2) zaposlena u uredu tvrtke, a prosječno šezdeset troje (63) su pomorci u međunarodnoj plovidbi na LNG Terminalu.

Članovi posade ukrcani na predmetnom terminalu se smatraju članovima posade za koje sukladno Pomorskom zakoniku, Zakonu o terminalu za ukapljeni plin i Zakonu o doprinosima poslodavac podnosi prijavu i odjavu na obvezno mirovinsko i obvezno zdravstveno osiguranje člana posade broda u međunarodnoj plovidbi na LNG terminalu, dok je obveznik plaćanja svih davanja sam pomorac-član posade u međunarodnoj plovidbi na LNG terminalu.

U skladu s naprijed navedenim jasno je da se iznos koji je naveden kao neto plaće i naknade u GFI RDG za 2021. godinu od 18.688.074,00 kune odnosi na neto plaće prosječno 65 zaposlenika koje se isplaćuju dijelom prema Zakonu o radu (za dvoje zaspolenika), te dijelom prema Pomorskom zakoniku i Zakonu o terminalu na ukapljeni plin (za prosječno šezdeset troje pomoraca u međunarodnoj plovidbi na LNG Terminalu).

Prosječna mjesečna neto plaća zaposelnika tvrtke GOLAR VIKING MANAGEMENT d.o.o. u 2021. godini je iznosila 24.000,00 kuna, a ne kako je pogrešno navedeno u objavljenom članku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 16:40