DEMANTI

ISPRAVAK ČLANKA Sumnjivi poslovi Dinamovog tandema: Pogledajte kolike količine novca su uplatili kumu šefa klupske operative!

‘Također, nije točan navod da je Dražen Miličević s vlasnikom Base Connectiona, Zvonimirom Noršićem u kumskim ili rodbinskim vezama‘

Dinamov stadion

 Srđan Vrančić/Cropix

Iz GNK Dinamo je na adresu Jutarnjeg stigao zahtjev za objavom ispravka netočnih i nepotpunih informacija objavljenih u članku pod naslovom ‘Sumnjivi poslovi Dinamovog tandema: Pogledajte kolike količine novca su uplatili kumu šefa klupske operative‘.

Zahtjev prenosimo u cijelosti:

‘Sukladno članku 40., 41. i 42., Zakona o medijima, GNK DINAMO, zastupan po punomoćniku, Željki Pokupec, odvjetnici iz Zagreba podnosi zahtjev za objavom ispravka netočnih i nepotpunih informacija objavljenih dana 9. srpnja 2023., na portalu www.jutarnji.hr, te u tiskanom izdanju dnevnih novina „Jutarnji list“, u članku pod naslovom „IMAMO DOKUMENTE Sumnjivi poslovi Dinamovog tandema: Pogledajte kolike količine novca su uplatili kumu šefa klupske operative!“ autora Dražena Krušelja, a u kojem su članku objavljene netočne i nepotpune informacije.

U navedenom članku izneseni su netočni i neistiniti navodi o privatnom i poslovnom odnosu predsjednice Uprave Kluba, gospođe Vlatke Peras, te zaposlenika Kluba Dražena Miličevića.

Naime, poslovna suradnja GNK DINAMO i tvrtke Base Connection d.o.o., utemeljena je na Ugovoru o poslovnoj suradnji od 4. studenog 2019., zaključenim temeljem prethodne

Odluke Uprave Kluba, u sastavu Vlatka Peras kao predsjednica Uprave, te Amra Peternel i Krešimir Antolić, kao članovi Uprave Kluba, a koja je Odluka donesena na sjednici Uprave Kluba, a tek nakon donesene Odluke pristupilo se potpisivanju Ugovora o poslovnoj suradnji. Ujedno se ističe kako su uobičajeni razgovori i pregovori oko eventualne poslovne suradnje sa društvom Base Connection d.o.o., započeti u vrijeme kada Dražen Miličević nije uopće niti bio zaposlenik u GNK DINAMO.

Nadalje, nije točan navod da je Dražen Miličević sa vlasnikom i direktorom društva Base Connection d.o.o., Zvonimirom Noršić u kumskim i/ili rodbinskim, odnosno prijateljskim odnosima, koju tvrdnju u više navrata ističe autor teksta, kao i da je službene račune likvidirao Dražen Miličević dok je Vlatka Peras kao šefica Uprave potpisom odobravala uplate, budući da je zaprimljene račune društva Base Connection d.o.o. u GNK DINAMO u pravilu likvidirao član Uprave, Krešimir Antolić, koji je ujedno i supotpisnik Ugovora o poslovnoj suradnji, a samo iznimno Dražen Miličević.

Netočan je navod da je Dražen Miličević, po objavi nove sistematizacije radnih mjesta u GNK DINAMO navodno imenovan za šefa klupske operative, budući isti od 31. listopada 2019., pa sve do danas, obavlja poslove voditelja razvoja prodajnog programa.

Također nije točan niti navod da društvo Base Connection d.o.o. nije isporučilo asortiman suvenira i navijačkih rekvizita koji je prethodno naručen od strane GNK DINAMO, već upravo suprotno, sva je naručena roba u cijelosti isporučena, i distribuirana na prodajna mjesta GNK DINAMA, gdje je uspješno i prodana u vrlo kratkom razdoblju, a što je GNK DINAMO donijelo ostvarenje prihoda, odnosno dobiti.

U cijelosti se kao neistiniti otklanjaju navodi iznijeti u tekstu u kojem se Dražen Miličević navodi kao „glavni krivcem u aferi stolice 2011. godine“. Naime, nakon provedenih izvida i kriminalističkog istraživanja, od strane Županijskog državnog odvjetništva u Zagrebu utvrđeno je kako se u postupanju prijavljenih osoba, pa između ostalog i Dražena Miličevića, ne stječu elementi bilo kojeg kaznenih djela za koje se progoni po službenoj dužnosti.

Nadalje, u odnosu na navode autora teksta u kojima opisuje plaćanje faktura koje provodi „privatno-poslovni tandem Miličević Peras“, društvu Certus nekretnina d.o.o., od strane GNK DINAMO, ističe se kako su iste plaćene temeljem prethodnog dogovora s Ustanovom za upravljanje sportskim objektima Grada Zagreba, budući da je Grad Zagreb vlasnik stadiona u Kranjčevićevoj, te Ugovora o zajedničkoj investiciji GNK DINAMO i NK LOKOMOTIVA u prostore svlačionica u sklopu stadiona u Kranjčevićevoj, u jednakim financijskim omjerima, a koje prostore klubovi zajednički koriste.

Konkretno GNK DINAMO ih je koristio za potrebe druge momčadi GNK Dinamo, kao i za potrebe juniorske momčadi koja je na stadionu u Kranjčevićevoj igrala službene utakmice UEFA Youth League (juniorska liga prvaka) u sezoni 2022/23, te je isti stadion prijavila i za potrebe juniorske momčadi u istom natjecanju i u sezoni 2023/24.

Predmetna investicija bila je nužna budući prostorije nisu zadovoljavale osnovne kriterije za natjecanja, zbog čega je bilo potrebno izvršiti adaptaciju kako bi se stvorili propisani uvjeti za mogućnost organizacije utakmica, a što je u konačnici i učinjeno uz suglasnost Ustanove za upravljanje sportskim objektima Grada Zagreba.

U cijelosti se kao neistiniti otklanjaju navodi iznijeti u tekstu da bi navodno GNK DINAMO u tzv. aferi Varga bio oštećen za iznos od 597.953 kuna, budući da nikakva šteta za GNK DINAMO nije nastupila.

Slijedom svega navedenog, ovim putem zahtijevamo objavljivanje ovog ispravka netočnih i nepotpunih informacija objavljenih dana 9. srpnja 2023., na portalu www.jutarnji.hr, te u tiskanom izdanju dnevnih novina „Jutarnji list“, u članku pod naslovom „IMAMO DOKUMENTE Sumnjivi poslovi Dinamovog tandema: Pogledajte kolike količine novca su uplatili kumu šefa klupske operative!“ autora Dražena Krušelj, u cijelosti, na način propisan člankom 41. stavak 1. Zakona o medijima u vezi sa člankom 40. Zakona o medijima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 21:45