DEMANTI

Ispravak članka ‘Tko je sve bio u klubu uhićenog šefa Janafa na dan kad mu je Krešo Petek...‘

Ispravak objavljujemo temeljem članka 2. stavka 3. Zakona o elektroničkim medijima, u vezi s člankom 40. Zakona o medijima
Slovenska 9: Poslovni prostor u prizemlju od nepunih 30 četvornih metara, vlasništvo tvrtke Finkor d.o.o.
 Ronald Gorsic/Cropix

Povodom članka "Tko je sve bio u klubu uhićenog šefa Janafa na dan kad mu je Krešo Petek donio milijune u vrećici" koji je na portalu Jutarnji.hr objavljen 28. rujna 2020. godine objavljujemo ispravak/dopunu netočne informacije Zorana Breščakovića iz Velike Gorice, zastupanog po odvjetniku Bruni Milinkoviću:

Nije točno da bi Zoran Breščaković iz Velike Gorice bio jedan od Kovačevićevih gostiju 11. studenog 2019. godine. Odnosno, nije točno da bi Zoran Breščaković s prebivalištem u Velikoj Gorici bio jedan od Kovačevićevih gostiju 11. studenog 2019. godine. Zoran Breščaković iz Velike Gorice nikada nije bio u gradi Kluba Dragana Kovačevića te nema nikakvih neposrednih ili posrednih saznanja o aferi "Janaf" mimo onih činjenica o kojima izvještavaju mediji. Zoran Breščaković iz Velike Gorice nikada nije bio kontaktiran od strane redarstvenih vlasti vezano za posjet Kovačevićevom klubu niti je od njega traženo da iznese iskaz u svojstvu svjedoka ili osumnjičenika.

U sklopu afere "Janaf" trenutno se nalazi pod istragom gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić radi čega su upravo moju stranku s prebivalištem u Velikoj Gorici pogrešno doveli u vezi s identitetom osobe koja je prema objavama Vaše publikacije 11. studenog 2019. godine bila u Kovačevićevom klubu.

Vaš članak ne sadrži nikakve dodatne podatke (fotografija, godište, prebivalište...) prema kojima bi bilo moguće razaznati kako "Zoran Breščaković" nije upravo moja stranka pa je samim time doista životno i logično da treće osobe tu osobu poistovjete s mojom strankom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 05:21