ISPRAVAK

Ispravak informacija iz članka ‘Projekt Slavonija...‘

‘Informacije iznijete u članku autora Filipa Pavića netočne su i neosonovane‘
Projekt Slavonija

Informacije iznijete dana 8. studenog 2020. godine na internet portalu jutarnji.hr u tekstu pod naslovom "Trebao spriječiti iseljavanje, a milijune povukli HDZ-ovci, njihovi partneri, donatori, kumovi...", autora Filipa Pavića netočne su i neosonovane pa je tako netočno i neosnovano:

- da je za gradnju plastenika i kupnju poljoprivredne mehanizacije Čajkulić 2016. povukao 12,6 milijuna kuna. U to je vrijeme Tomislav Tolušić, dotadašnji župan Virovitičko-podravske županije, postao ministar regionalnog razvoja, a poslije poljoprivrede

Naime, točno je da je OPG Čajkulić dobilo 12,6 milijuna kuna poticaja, međutim nije točno da je novac dobiven iz Projekta Slavonija već iz Mjere ruralnog razvoja, prvog natječaja raspisanog u Republici Hrvatskoj u 2015. godini kada je ministar poljoprivrede bio Tihomir Jakovina. Na završenom natječaju OPG Čajkulić bio je na visokom 15. mjestu liste koju je odradila Agencija pod vodstvom ministra Tihomira Jakovine. Tada g. Tomislava Tolušića nije bilo u Ministarstvu, a niti je bilo Projekta Slavonija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 07:06