ispravak

ISPRAVAK NETOČNE INFORMACIJE 'Nije točno da Milan Popović koristi trenutnu situaciju da zabrani Severini viđanje djeteta'

Milan Popović
 Željko Puhovski / CROPIX

Milan Popović je putem svojih odvjetnika zatražio ispravak dva članka objavljena na Jutarnji.hr.

Dana 17. ožujka 2020. godine, na web portalu Jutarnji.hr objavljen je članak naslova „VIDEO: SEVERINA DOŠLA PO SVOG SINA, A MILAN POPOVIĆ PROGLASIO SAMOIZOLACIJU 'Nije čak dao niti da mi oko moje mahne kroz balkon ili vrata…” kojeg je kao autor naveden “Jutarnji.hr” te članak naslova “SEVERINA EKSKLUZIVNO ZA JUTARNJI O ŽIVOTNOJ DRAMI USRED KORONAKRIZE 'Milan Popović koristi trenutnu situaciju da mi spriječi viđanje djeteta” kojeg potpisuje autor Dušan Miljuš.

U tim se člancima, prenoseći izjave Severine Kojić, navodi, među ostalim, i to da Milan Popović “koristi trenutnu situaciju” u svezi COVID-19 virusa da gospođi Kojić “spriječi viđanje djeteta”. Odvjetnici Milana Popovića ističu da to nipošto nije istina. Njihovo očitovanje prenosimo u cjelosti:

'Nije točno da je gospodin Milan Popović samoinicijativno i bez dogovora s gospođom Kojić otputovao sa zajedničkim sinom u Beograd, već se naprotiv dana 13.3. dogovorio da će se za vrijeme prekida nastave u školama susreti i druženja gospođe Kojić s njihovim sinom odvijati u Beogradu.

Nije točno da je gospodin Milan Popović samoizolaciju "samoproglasio" do 31.3., već su gospodinu Popoviću dana 16.3. nadležna tijela Republike Srbije, sukladno obveznim mjerama donesenim od strane Vlade Republike Srbije, izdala relevantne certifikate i odredila mjeru samoizolacije na rok od 14 dana budući da je gospodin Popović nedavno boravio u Republici Austriji.

Dana 17.3. gospodin Milan Popović je o navedenom obavijestio gospođu Severinu Kojić uz napomenu kako se namjerava odmah po isteku samoizolacije dana 30.3. vratiti s njihovim zajedničkim sinom u Republiku Hrvatsku radi pohađanja nastave i potvrdio joj da Aleksandra može preuzeti iz škole dana 31.3. u njenom terminu, ujedno joj predloživši da propušteno vrijeme sa sinom može nadoknaditi čim to bude moguće obzirom na trenutne izvanredne okolnosti. Ta obavijest dana je prije snimanja i objave videa gospođe Kojić, a koji je prenesen u spornim člancima.

Stoga, jasno je da je gospodin Popović u kriznoj situaciji postupao isključivo u interesu zajedničkog djeteta, ujedno poštujući obvezne mjere i preporuke nadležnih tijela i struke, a što je bila i njegova dužnost sukladno odluci hrvatskog suda kojom ostvaruje samostalnu roditeljsku skrb u pogledu donošenja te provođenja odluka o zdravstvenoj skrbi nad maloljetnim sinom.

Bitno je istaknuti i da je gospođa Kojić u prethodnom razdoblju boravila u Švicarskoj, državi visokog rizika za COVID-19 virus i to radi održavanja koncerta - dakle na mjestu masovnog okupljanja, a što predstavlja dodatni rizik vezan uz prijenos virusa.

Konačno, netočno je i da bi gospođa Kojić od gospodina Milana Popovića trpila bilo kakve "prijetnje, podmetanja, blaćenja" u bilo kojem obliku.

Ujedno ističemo kako u vezi predmetnih članaka i iznesenih spornih informacija nije kontatiran gospodin Popović.

Zbog svega navedenog narušen je ugled i dostojanstvo gospodina Popovića', stoji u očitovanju odvjetnika Milana Popovića.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 10:59