INCIDENT KRAJ STAZE

Ispravljena pogrešna nagađanja: Razlog za obračun na reliju nije bila nikakva ruska zastava

Iako se spekuliralo da je jedan od navijača koji su sudjelovali u incidentu imao rusku zastavu, pokazalo se kako to nije točno

Tučnjava na WRC-u

 /Screenshot

U prvoj verziji teksta objavljenog na portalu Jutarnjeg lista 23. travnja navedeno je kako je jedan od mogućih povoda sukoba nekolicine gledatelja na WRC Croatia Rallyju i navodna ruska zastava, koju je, također navodno, imao jedan od sudionika incidenta. Ipak, provjerom utvrđivača činjenica, Faktograf.hr, utvrđeno je kako je predmetna zastava bila slovenska. Podatak je naknadno, 25. travnja, dodan u članak, čime mu je dan potpuni kontekst.

Uistinu rijetko viđena situacija se dogodila na WRC Croatia Rallyju, što sigurno nije dobra reklama za događaj kojeg prate milijuni gledatelja diljem svijeta.

Već smo pisali o ružnim scenama sukoba više osoba na cesti samo nekoliko sekundi prije nego što je naletio automobil, kada je za dlaku izbjegnuta nova tragedija.

Spekuliralo se o tome što je moglo izazvati sukob. Više ljutitih muškaraca se okomilo na jednu osobu, a kraj njih je na podu završila slovenska zastava, koju su redari pokušavali skloniti. Čini se kako je napadnuti muškarac u jednom trenutku pokušao i zgrabiti tu zastavu. Pogledajte i procijenite sami.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. ožujak 2024 12:20