NAVALA NA PRETRAGE

Ispred Rebra jutros se stvorila velika gužva, doznajemo u čemu je bio problem: ‘Inače ne dođe toliko ljudi‘

Svaki dan u našim laboratorijima obavi se od 200 do 400 pretraga, a u petak je došlo stotinjak pacijenta više, kaže dr. Milivoj Novak

KBC Zagreb (ilustrativna fotografija)

 Boris Kovacev/CROPIX

Čini se kako su neki dan između blagdana i vikenda, osim za dodatni odmor, pokušali iskoristiti i za rješavanje zdravstvenih problema pa se u petak ujutro u KBC-u Zagreb za laboratorijske pretrage stvorio poduži red.

No kako saznajemo od pomoćnika ravnatelja za kvalitetu KBC-a Zagreb, dr. Milivoja Novaka, svi pacijenti koji su došli obaviti potrebnu dijagnostiku su primljeni i već iza 9 sati redova nije bilo.

"Svaki dan u našim laboratorijima obavi se od 200 do 400 pretraga, a u petak je došlo stotinjak pacijenta više nego li je to uobičajeno pa je red bio nešto duži i izvan čekaonice.

Naime, uz pacijente koji se zbog specifičnosti i veće iskoristivosti 'kitova' za primjerice 20-ak pretraga naručuju u točno određeni dan, svi ostali mogu doći nenajavljeno tijekom jutra u vremenu u kojem se primaju uzorci u laboratorijima.

Upravo tih u petak je bilo stotinjak više i zato se malo duže čekalo, ali već iza 9 sati gužvi više nije bilo i svi su pacijenti primljeni", objasnio je dr. Novak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 14:15