DRUŽIO SE I S PERNAROM

Istaknuti član Domovinskog pokreta iz Splita uhvaćen kako vozi petoricu Turaka u kombiju, sve priznao

Matej Frane Maslić je u posao ušao s dvojicom mlađih punoljetnika

Matej Frane Maslić

 Cropix, Facebook/

Domovinski pokret početkom godine prozvao je hrvatske medije, ali i šefa HDZ-a i hrvatskog premijera Andreja Plenkovića u povodu prometne nesreće koju je skrivio vozač kombija s migrantima. Dvoje ljudi u drugom automobilu je poginulo.

Dalmatinski portal javlja da je njihov istaknuti član iz Splita Matej Frane Maslić, koji se istaknuo ratujući na Facebooku protiv zamjenika splitskog gradonačelnika Bojana Ivoševića, u ožujku 2022. uhvaćen je kako u kombiju Citroen riječkih tablica, šverca petoricu Turaka, koji su ušli u Hrvatsku izbjegavajući graničnu kontrolu.

Maslić je u posao ušao s dvojicom mlađih punoljetnika koji su s trećim optuženikom, također mlađim punoljetnikom, prethodno uspješno odradili dvije ture s osmoricom turskih državljana.

Optužnica Državnog odvjetništva tereti ih da su iz koristoljublja omogućili drugim osobama nedozvoljeno kretanje u Republici Hrvatskoj. U činjeničnom opisu navodi se da su u nakani pribavljanja protupravne imovinske koristi, zajednički i dogovorno, za iznos od minimalno 500 eura, trebali ilegalno prevesti strane državljane do Zadra. Najzahtjevniji dio posla na sebe je preuzeo Maslić. U Studencima pokraj Imotskog ukrcao je u kombi petoricu turskih državljana. Krenuli su prema obali, ali nisu daleko stigli jer ih je u Šestanovcu zaustavila policija.

Maslić i još jedan optuženik sve su priznali, druga dvojica su se branili šutnjom. U obrani je Maslić naveo da se s M. V. dogovorio za prijevoz migranata, za što su trebali dobiti 500 eura. Prema njegovim saznanjima, M. V. se o svemu dogovarao s trećom osobom, ali on ne zna o kome se radi. Priznao je da je M. V. posudio vozilo, ali tvrdi da nije znao da će prevoziti migrante, već je mislio da se M. V. ide dogovoriti o prijevozu migranata.

Sudskom spisu su priloženi podaci Hrvatskih autocesta o kretanju vozila optuženika, kao i njihova međusobna komunikacija mobitelima. Optužnica je potvrđena i čeka se početak suđenja.

Dalmatinski portal piše i kako je Maslić bio prilično eksponiran prilikom posjeta Ivana Pernara splitskim školarcima. Stavio mu je na raspolaganje svoj BMW i fotografirao se s Pernarom i kolegom iz DP-a Martinom Mladenom Paukom, koji se svojedobno založio za postavljanje visoke ograde s bodljikavom žicom i mitraljeskim gnijezdima na državnoj granici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 15:03