POLITIČKI RAT

ISTARSKI SDP NAPAO IDS ZBOG KONTROVERZNOG STATUSA NA FACEBOOKU 'Kao državotvorna stranka osuđujemo objavu koja aludira na Tajanijeve stavove'

Predsjednik istarskog SDP-a Vili Bassanese i sporna Facebook objava
 Boris Kovačev / CROPIX

Možda i jedni i drugi jesu u opoziciji, ali kad je u pitanju Istra, IDS i SDP su ovih dana nastavili dugogodišnji međusobni rat.

Ovaj put u napadu je SDP, odakle su optužili IDS-ovce za ugrožavanje suvereniteta Republike Hrvatske, što je u prošlosti bila optužba koja se čula isključivo iz HDZ-a.

Iredentizam

“Nastavno na Facebook objavu IDS-a Rovinj u kojoj se prikazuje kako bi Istra izgledala bez Hrvatske, a kako Hrvatska bez Istre, kao SDP Istre želimo istaknuti sljedeće: Najoštrije smo osudili izjavu g. Tajanija koja je promicala iredentističke stavove i ideje te s istim žarom osuđujemo objavu IDS-a koja aludira na stavove i ideje g. Tajanija”, navodi se u priopćenju SDP-a Istre koje potpisuje predsjednik Vili Bassanese.

Državotvorna stranka

Optužnica se odnosi na Facebook stranicu IDS Rovinj - DDI Rovigno koja je objavila fotografiju na kojoj su prikazane Istra bez Hrvatske u blagostanju i Hrvatska bez Istre u apokaliptičnom rasulu.

Propituju suverenitet

“SDP Istre, kao državotvorna stranka, na temelju antifašističkih vrijednosti i naslijeđa u Istri, čuva i promiče raznolikosti Istre kao naše bogatstvo, ali pritom poštivajući teritorijalni integritet Republike Hrvatske. Nije nam jasno kako predstavnici IDS-a, koji javnom objavom na službenim Facebook stranicama dovode u pitanje pripadnost Istre Hrvatskoj, žele tu istu Hrvatsku predstavljati u Parlamentu EU. Treba li Europa još jednog predstavnika koji propitkuje suverenitet vlastite države?!” navodi se u priopćenju SDP-a Istarske županije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 13:32