KONVENCIJA STUPILA NA SNAGU

'Istina o Istanbulskoj': Ni u jednoj državi koja je prije ratificirala Konvenciju nasilje se nije smanjilo

 Davor Pongračić / CROPIX

U povodu današnjeg stupanja na snagu Istanbulske konvencije u Hrvatskoj, Organizacijski odbor građanske inicijative „Istina o Istanbulskoj“ priopćio je kako želi podsjetiti hrvatsku javnost da se ni u jednoj državi koja je prije ratificirala tu konvenciju nasilje, čime se ona načelno bavi, "nije smanjilo, dapače - u nekim se zemljama i povećalo".

"Čak i mnogi pobornici Istanbulske konvencije u Hrvatskoj priznaju da su najvažnije odredbe vezane uz borbu protiv nasilja već ugrađene u naše zakonodavstvo. Stoga je", kako se navodi u priopćenju, "jasno da je Hrvatska uvela Istanbulsku konvenciju radi poslušništva i podilaženja nekim europskim lobijima".

Prema priopćenju inicijative „Istina o Istanbulskoj“, postupno uvođenje roda i rodne ideologije promjenom propisa, normi i vrijednosti, što traži Istanbulska konvencija, počelo je i prije njezina stupanja na snagu.

"Ministarstvo obrazovanja je još u proljeće poslalo ravnateljima svih škola upute za postupanje u slučaju djetetove 'promjene spola ili odabira života u drugom rodnom identitetu', a u lipnju su izdane učeničke svjedodžbe iz kojih su maknute neke temeljne odrednice identiteta osobe, tako da u njima više nema spola djeteta ni imena njegovih roditelja", stoji u priopćenju.

Organizacijski odbor građanske inicijative „Istina o Istanbulskoj“ ističe kako želi vjerovati da će Sabor i Vlada postupiti "u skladu sa zakonima, da neće falsificirati rezultate i da će u skladu s 377.635 prikupljenih potpisa raspisati referendum na kojem će hrvatski građani imati prilike zaustaviti rodnu ideologiju i taj beskorisni i štetni dokument".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 19:28