PROCIJENIO STOŽER

Istra odlučila: Nastava u srednjim i višim razredima osnovnih škola ići će online do 31. siječnja

To je dobra i ispravna odluka nakon situacije u Sisačko-moslovačkoj županiji, ali i nakon blagdana kad su imali veliku cirkulaciju ljudi
Dino Kozlevac
 Goran Sebelic/CROPIX

U svim srednjim školama te u višim razredima osnovnih škola u Istarskoj županiji, nastava će se od 18. do 31. siječnja održavati na daljinu dok će se nastava u osnovnim školama u razrednoj nastavi, od prvog do četvrtog razreda odvijati u školi, odlučio je istarski stožer civilne zaštite.

Naime, Stožer civilne zaštite Istarske županije donio je Odluku o načinu odvijanja nastave u osnovnim i srednjim školama na području Istarske županije u drugom polugodištu školske godine 2020./2021. do 31. siječnja temeljem procjene epidemiološke situacije koja se zasniva na praćenju broja novozaraženih i hospitaliziranih osoba u Istarskoj županiji tijekom posljednjih mjesec dana.

Osim toga, kako se navodi u priopćenju za javnost, kod donošenja te odluke u obzir se uzela povećana mobilnost građana i s time povećani broj ostvarenih kontakata u tom razdoblju uz pozitivno očitovanje ravnatelja osnovnih i srednjih škola na području Istarske županije i njihovih osnivača Istarske županije, gradova Pule, Rovinja, Poreča, Umaga, Labina i Pazina.

- Vjerujem da je to dobra i ispravna odluka nakon situacije u Sisačko-moslavačkoj županiji, ali i nakon blagdana kad smo imali veliku cirkulaciju ljudi. Pri kraju mjeseca ponovno ćemo analizirati stanje i donijeti novu odluku u vezi sa školskom nastavom - poručio je načelnik istarskog Stožera civilne zaštite Dino Kozlevac.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 17:46