LOKALNI STOŽER

Istra traži da se ukinu mjere za teretane i sport te da od 1. veljače sami mogu donositi odluke

Dino Kozlevac nam je kazao kako je nakon dugog vremena lockdowna u Istri došlo vrijeme da se olakšaju mjere
Dino Kozlevac
 Goran Sebelic/Cropix

Istarski Stožer civilne zaštite traži od nacionalnog Stožera da od 1. veljače nezavisno donosi odluke o mjerama, ali i da se već sada obustavi zabrana rada teretana, fitness centara te sportskih i rekreacijskih centara.

- Stožer civilne zaštite Istarske županije zahtjeva od Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske donošenje odluke koja će omogućiti rad teretana, fitness centara te sportskih i rekreacijskih centara, te treniranje sportaša pojedinaca u individualnim sportovima (pojedinačnim), na otvorenom prostoru, na području Istarske županije. Stožer civilne zaštite Istarske županije zahtjeva od Vlade Republike Hrvatske i Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske da nakon 1. veljače 2021. godine dopusti županijskom Stožeru CZ donošenje odluka o mogućim opuštanjima i mogućim strožim mjerama sukladno epidemiološkim procjenama na području Istarske županije", stoji u priopćenju koje je poslao istarski Stožer.

Čelni čovjek istarskog Stožera Dino Kozlevac nam je kazao kako je nakon dugog vremena lockdowna u Istri došlo vrijeme da se olakšaju mjere vezano za sportske dvorane i teretane te sportske aktivnosti pojedinačnih sportova na otvorenom. Do tog su došli na temelju aktualne epidemiološke situacije u Istri.

- Ta mjera ne ugrožava situaciju, a direktno je u funkciji zdravlja i kondicije građana. Isto tako, zahtijevamo da se odluke kako i olakšavanju i zaoštravanju mjera donose na lokalnom nivou jer najbolje poznajemo sami situaciju u našoj županiji. I dosad su sve naše odluke bile vjerodostojne i uspješne i takav pristup ima cijela Europa, ističe Kozlevac.

Na pitanje hoće li, u slučaju da se donošenje mjera ponovno spusti na lokalni novo, otvoriti i ugostiteljske objekte, ističe da je za to još prerano govoriti.

Inače, u protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 194 uzoraka briseva na COVID-19 i potvrđeno je 6 novozaraženih osoba. Trenutno je u Istri 123 aktivnih COVID-19 pozitivnih osoba.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 07:41