AUTOHTONA PLITVIČKA POSLASTICA

ISTRAGA NA PLITVICAMA ZBOG 'HAMBURGERA' OD 30 KUNA 'Potpuno smo zatečeni, moramo pronaći kuhara koji je to složio!'

 Marko Bošnjak/Facebook

Fotografija "plitvičkog hamburgera", kako je nazvano jelo kojega je na Plitvičkim jezerima gostu poslužilo osoblje sa dvije šnite kruha umjesto hamburger peciva, pa takav uradak naplatilo po cjeniku klasičnog hamburgera od 30 kuna, ne samo da je izazvao burne reakcija na društvenim mrežama, pogotovo mrežnoj stranici "Hrvatske tragedije", koja je fotografiju objavila, već i na samim Plitvičkim jezerima.

Glasnogovornik Javne ustanove koja upravlja našim najposjećenijim nacionalnim parkom Ognjen Borčić kaže da ne mogu vjerovati da im se tako nešto dogodilo.

- Ovako nešto dogodilo nam se prvi puta, još ne znamo zašto, ali ćemo doznati jer od jutra interna kontrola istražuje slučaj. Pomisli smo da je to možda neslana šala nekog od mlađih djelatnika, ali ne možemo vjerovati da se netko ide šaliti s poslom u današnje krizno vrijeme. Možda se sve dogodilo u poslijepodnevnim satima, pa je nestalo potrebnih sirovina, ali se onda trebalo drugačije postupati, dati zamjenski proizvod i drugačije naplatiti. Zatečeni smo neozbiljnim ponašanjem pojedinca koji je takvim svojim neodgovornim ponašanjem na kocku stavio ugled svjetski poznatog bisera - kaže Borčić, dodajući da se svima ispričavaju, pogotovo stoga što su "gosti do sada bili iznimno zadovoljni svom njihovom ponudom, pa tako i hamburgerima".

Kaže da imaju nekoliko vanjskih ugostiteljskih objekata u kojima je mogao biti poslužen sporni hamburger, u kojem točno, utvrdit će istragom, a onda kazniti "chefa".

- Neće dobiti otkaz, ali ga se mora upozoriti da je takvo ponašanje neprihvatljivo - napominje glasnogovornik Borčić.

Ove godine na Plitvicama su zaposlili rekordan broj sezonskih radnika, njih čak 350.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 10:40