SUKOB

Istražite je li Petir pomagala Mladineu u pljački 700 milijuna

SISAK - Odgovarajući na pitanje gdje su nestali milijuni iz Fonda za zaštitu okoliša, članovi Predsjedništva Županijske organizacije SDP-a Sisačko-moslavačke županije, Milena Pavković Novotny i Josip Takač, jučer su za kriminal u Fondu za zaštitu okoliša, zbog kojeg je uhićen njegov direktor Vinko Mladineo, optužili i zastupnicu Marijanu Petir (HSS), članicu Upravnog odbora tog fonda.

Odluke po statutu

Optužili su je da je, najblaže rečeno, svojim nečinjenjem omogućila pljačku Fonda koja je puno veća od afere Fimi-Media.

- Ako prema Statutu Fonda Upravni odbor mora potvrditi svaku odluku težu od pet milijuna kuna, kako to da je za sve kriv samo Mladineo? Što su radili članovi Upravnog odbora, u kojem je je i zastupnica iz naše izborne jedinice Marijana Petir? - rekli su Milena Pavković Novotny i Josip Takač.

Nova dimenzija sukoba

Traže da nadležna tijela utvrde jesu li članovi Upravnog odbora pomagali uhićenom Mladineu, koji je “zamračio” oko 700 milijuna kuna i “sigurno nije sve odluke mogao donijeti sam”. Predsjednica županijskog SDP-a je županica Marina Lovrić Merzel. Time je sukob županice i njene bivše suradnice Petir dobio nove dimenzije. Prije prošlih izbora Petir ju je optužila da je novcem iz proračuna kupila jaja za kolače na sinovoj svadbi.

Petir: Pometite prvo ispred svojeg praga

Prozvana saborska zastupnica Petir na optužbe je odgovorila pitanjima.

- Upitala bih gospođu Novotny i gospodina Takača gdje je njihova odgovornost kada podržavaju županicu koja je zbog svoje bahatosti odgovorna što poduzetnici u županiji plaćaju najskuplje kredite jer ona odbija potpisati suradnju s Ministarstvom gospodarstva i jednim potpisom smanjiti kamatu za dva posto. Pitala bih i što je s odgovornošću za 5 milijuna kuna, koliko će županica izvući iz proračuna kako bi platila savjetnike, odnosno županijske vijećnike, a sve s ciljem da zadrži vlast - odgovorila je Petir.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 18:53