POKRENUTA ISTRAGA

Istražni sudac u Puli: Vinka Cetinski i dvoje osumnjičenih ostaju još mjesec dana u pritvoru

U pritvoru ostaju zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, dok je Romina Hrvatin puštena na slobodu
Pula, 090411.U Rovinju je jucer uhicena Vinka Cetinski, majka pjevaca Tonija Cetinskog. Uz nju su uhiceni jos i Drago Radolovic, trgovac nekretninama, Marijan i Milan Sorgo, takodjer trgovci nekretninama i Zeljan Hrvatin, odvjetnik. Danas se uhiceni privode sucu na saslusanje. Na slici: Vinka Cetinski.Foto: Srecko Niketic / CROPIX
 Srecko Niketic / CROPIX

PULA - Vinki Cetinski, Marinu Sorgi i Borisu Sorgi zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke istražni sudac Županijskog suda u Puli Svetislav Vujić odredio je jednomjesečni pritvor. Iz pritvora je pak puštena Romina Hrvatin, a doneseno je i rješenje o provođenju istrage protiv sedmorice okrivljenika.

Bivšu doministricu turizma Vinku Cetinski tereti se da je kao direktorica tvrtke u vlasništvu Danka Končara, počinila dva kaznena djela zlouporabe položaja i ovlasti, dok se Marina Sorgu, Rominu Hrvatin, Borisa Sorgu i Željana Hrvatina, kojem je još u utorak određen jednomjesečni pritvor, tereti za jedno kazneno djelo zlouporabe položaja i ovlasti.

Svi okrivljenici to su međutim negirali, a Vinka Cetinski je i na drugom saslušanju tvrdila da ništa nelegalno nije učinila, da niti jedna kupnja nije obavljena bez Končareva odobrenja, da je sva plaćanja vodila njegova sestra Dragica Žagmeštar, koja je također bila članica Uprave. Tvrdila je i da je sam Danko Končar ugovorao poslove, isto kao i ona.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 18:06