IZBORI PRED VRATIMA

Ivan Jakovčić predao svoju listu za europarlament, na drugom mjestu liječnica Nela Sršen

 Bruno Konjević/CROPIX

Kandidacijsku listu skupine građana za izbore za europarlament predao je danas Državnom izbornom povjerenstvu njezin nositelj Ivan Jakovčić istaknuvši da se na njoj nalazi tim istaknutih i kompetentnih, odgovornih i ozbiljnih pojedinaca za pojedina područja i da se nada kako će osvojiti jedno, dva ili eventualno tri mjesta u Europskom parlamentu.

Imamo dva velika protivnika - SDP i HDZ sa svojima koalicijama, rekao je Jakovčić.

Napomenuo je da se kao druga na njegovoj listi nalazi liječnica Nela Sršen koja se bavi problematikom zdravlja i zdravstvenog sustava, na trećem mjestu akademkinja Vlasta Piližota kao stručnjakinja za poljoprivredu, četvrti na listi je Nikola Ivaniš, a peti budući ministar turizma Darko Lorencin.

Snježana Abramović će koordinirati pitanja vezana uz kulturu, a Nikola Lunić ispred Vijeća srpske nacionalne zajednice bit će s Vivianom Benussi zadužen za ljudska i manjinska prava.

Na upit kako će budući ministar turizma Darko Lorencin obavljati obje dužnosti ako uđe u europski parlament, Jakovčić je odgovorio kako su svjesni i odgovorni ljudi i da nije realno da on uđe u parlament.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 15:45