IZJAVA U SABORU

IVAN PERNAR O KAOSU U ŽIVOM ZIDU 'Jedna osoba odlučuje je li ovo raskol. Ako Bunjca izbace iz Živog zida, i ja izlazim iz stranke'

 
 Goran Mehkek / CROPIX

Ivan Pernar u srijedu ujutro u Saboru je novinarima dao izjave o stanju u Živom zidu uslijed velike krize u toj stranci nakon suspenzije Branimira Bunjca zbog neslaganja oko mandata za Europski parlament. Pernar je novinarima rekao da je bio protiv toga da se unutarstranački problemi rješavaju putem medija. Na pitanje je li se od jučer nešto promijenilo i je li možda došlo do dogovora među akterima te stranke, Pernar kaže:

'Dogovor je uvijek moguć, ali za dogovor je potrebno više strana. S moje strane je uvijek bio otvoren poziv za razgovor i ja bih volio da mogu sad nazvati Sinčića i reći mu: 'Ajmo sjest za stol...'.

Na pitanje zašto to ne može učiniti, Pernar kaže da mu je teško to reći i da ne želi sudjelovati u propagandi protiv vlastite stranke.

Je li ovo raskol Živog zida, ne ovisi o njemu, kaže Pernar.

'Već sam objasnio o kome to ovisi. Jedna osoba odlučuje i pitanje je hoće li ta osoba staviti ispred interes stranke ili svoj osobni. Ne želim govoriti ružno o bivšim kolegama jer time ružno govorim o sebi samom. Možda je ovo nezgodno, još nisu bivši, još uvijek ima nade, nadu ne gubim, ali kako vrijeme prolazi i kako gledam poteze koje određene osobe vuku, imam sve manje nade', rekao je Pernar.

Osvrnuo se i na budućnost Živog zida. Kaže da će stranka bez obzira na sve ostati upisana u registar političkih stranaka, no pitanje je koliku podršku uživa.

'Kad bi Vladimira Palfi izašla na unutarstranačke izbore, pitanje je koliko bi glasova ona dobila, ali nije mi cilj pričati protiv kolega. Ja želim da se pronađe rješenje...', ističe Pernar i objašnjava da nije mogao više trpjeti takvo stanje kada je riječ o Branimiru Bunjcu.

'To je bilo od mene možda kukavički, ali kad sam vidio video, u tom trenutku se u meni prelomilo', kaže Pernar, no ne odgovara poimence na pitanje tko je tu video snimku objavio.

'Ista osoba koja je organizirala presicu na Zrinjencu, koja je mene maknula s liste za Europski parlament, ista osoba koja je snimila taj video, ona ga je i objavila. Ne želim upirati prstom jer želim vjerovati da postoji mogućnost za zajednički dogovor. Ja sam spreman sjesti za stol, i Bunjac je, ali mi se čini u ovom trenu da s druge strane stola nema nikog i da ja pričam sa zidom', kaže Pernar.

Još je jednom objasnio zašto se o članovima Živog zida izjašnjava kao o bivšim kolegama te što planira u slučaju da Živi zid napusti.

'Kad kažem bivši kolege, govorim u kontekstu trenutnog odnosa. U ovom trenutku se ne osjećam kao dio te grupe. I iz ovoga što Vladimira planira, predosjećam da će doći do toga. Ako ne dođe do kompromisa, sigurno ću osnovati novu stranku i ići ću na izbore kao što sam i do sada, ili samostalno ili u koaliciji. Nije mi problem biti zadnji na listi. Nemam problema s tim. Ako birači odluče da je moja era gotova, nitko to ne može zaustaviti. Ja iz Živog zida ne izlazim dok Branimir sjedi u Saboru. Kad se Bunjca makne iz Živog zida, ja ću izaći iz stranke', zaključio je Pernar.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 16:07