KRIZA U SDP-u

Ivan Račan za Jutarnji TV: ‘Možda bi bilo najbolje da na lokalnim izborima dotaknemo dno!‘

Na predstojećim unutarstranačkim izborima na kojima će SDP birati novo vodstvo, Račan će se kandidirati za člana predsjedništva stranke
Ivan Račan
 Jutarnji Tv

Možda bi za SDP bilo najbolje da dno dosegne na lokalnim izborima iduće godine i da se onda stranka krene graditi ispočetka - ističe član te stranke Ivan Račan, poduzetnik u javnosti poznat i kao sin Ivice Račana.

Upravo prateći život i rad svoga oca Ivan Račan je, priznaje, jako dobro shvatio koliko je teško biti na čelu velike stranke i stoga on osobno nema takvih ambicija. No, na predstojećim unutarstranačkim izborima na kojima će SDP birati novo vodstvo, kandidirat će se za člana predsjedništva stranke.

Nada se da će uz Peđu Grbina, koji je do sada jedini obznanio da želi biti predsjednik SDP, biti još kandidata za tu funkciju. Hoće li se njegova nadanja ostvariti, pokazat će se ubrzo, ali on nema informaciju da će zaista i biti više kandidata.

U studiju Hanza Medije Račan iznosi svoje viđenje izbornog debakla SDP-a i Restart koalicije i priznaje da ga je iznenadilo koliko je malo mjesta u Saboru stranka osvojila iako su sve ankete koje su se provodile uoči izbora pokazivale silazni trend.

Smatra da je bilo pogrešno što je SDP na izbore išao u koaliciji s mnogo manjih stranaka tim više što ni u njihovim redovima nije bilo novih, svježih lica kojima bi birači doista povjerovali da mogu napraviti restart, odnosno novi početak.

Otkriva i kako prije ovih izbora nitko iz SDP-a nije kontaktirao niti njega niti druge ljude koji su zajedno s njim kreirali pobjedničku kampanju Zorana Milanovića na predsjedničkim izborima te su zasigurno mogli dati svoj doprinos i na parlamentarnim izborima.

Račan komentira i prve mjesece Milanovićevog predsjedničkog mandata i otkriva što još sve od njega možemo očekivati na Pantovčaku, a kao poduzetnik iznosi i svoja očekivanja od nove HDZ-ove vlade i koje bi poteze ona trebala povući kako bi Hrvatska što bezbolnije prebrodila gospodarsku krizu uzrokovanu pandemijom korona virusa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 03:31