IZBORI

IVAN VRDOLJAK SE NEĆE KANDIDIRATI ZA ŠEFA HNS-a, DOZNAJEMO TKO GA ŽELI NASLIJEDITI Četvorica su kandidata, ali samo jedan slovi za 'Vrdoljakova'

Ivan Vrdoljak
 Goran Mehkek / CROPIX

Predrag Štromar, Alen Leverić, Milorad Batinić i Davor Nađi - netko od njih četvorice bit će novi predsjednik Hrvatske narodne stranke (HNS) i naslijedit će Ivana Vrdoljaka koji se više neće kandidirati na tu čelnu poziciju, doznaje Jutarnji.

HNS krajem mjeseca kreće s izborom predsjedništava županijskih organizacija, a izbori za predsjednika stranke, zamjenika i dva potpredsjednika održat će se 19. travnja, otprilike kada će i HDZ, njihov koalicijski partner, birati novo vodstvo. Postoji, naravno, uvijek mogućnost da na kraju bude samo jedan kandidat, ali zasad su njih četvorica iskazali ambiciju preuzeti stranku kojoj popularnost opada zbog pretrčavanja HDZ-u.

Za potpredsjednička mjesta kandidirat će se Karolina Juzbašić, predsjednica Ženske inicijative HNS-a, Kristina Bulešić, predsjednica pulskog HNS-a, i Žana Gamoš, zamjenica osječkoga gradonačelnika.

Iako je bilo izgledno da će međimurski župan Matija Posavec preuzeti stranku, on je na kraju zbog neslaganja s vodstvom oko datuma izbora odlučio napustiti HNS. Već su tada izvori bliski njemu spominjali da će Vrdoljak sigurno imati i svog kandidata Alena Leverića, a sada se upravo on kandidira za tu funkciju.

Štromar je aktualni zamjenik predsjednika HNS-a, Leverić je predsjednik HNS-a Varaždinske županije, a bio je i Vrdoljakov zamjenik u Ministarstvu gospodarstva. Milorad Batinić je šef Kluba zastupnika HNS-a, a Davor Nađi je dogradonačelnik Svete Nedelje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 03:06