PROMJENE NA NOVOJ TV

Ivana Paradžiković više ne vodi ‘Provjereno‘? ‘Jučer je cijeloj ekipi obznanjeno da više nije dio emisije‘

S Nove TV su tek kratko rekli da nisu raskinuli ugovor s voditeljicom i urednicom, no nje u emisiji nema već tri tjedna
Ivana Paradžiković
 Marko Todorov/Cropix

Urednica i voditeljica emisije "Provjereno" Ivana Paradžiković već tri tjedna četvrtkom ne vodi popularnu emisiju čije je zaštitno lice. Trenutno ovaj nagrađivani istraživački magazin vodi reporterka Ema Branica, dok je urednik postao Mato Barišić, također jedan od reportera.

Mnogi gledatelji pitaju se što se dogodilo s Ivanom. Još prije tri tjedna, kada se u redovnom terminu četvrtkom nije pojavila na malim ekranima, Slobodna Dalmacija je upitala PR službu Nove TV koji je razlog zašto je nema u emisiji. Oni su tada rekli kako "možemo komunicirati da "Provjereno" do daljnjeg vodi Ema Branica, a uređuje Mato Barišić".

Kako Slobodna Dalmacija saznaje iz više pouzdanih izvora, Ivana Paradžiković više nije dio "Provjerenog". Njihovi im izvori kažu kako je tijekom jučerašnjeg dana direktorica Informativnog programa Nove TV Ksenija Kardum sazvala cijelu ekipu emisije "Provjereno" te im je na sastanku kazala za navedene promjene.

Što se točno dogodilo i znači li ovo da Paradžiković napušta i Novu TV, zasad se može samo nagađati.

Kad su prvi put nazvali Ivanu da je pitaju što se zapravo dogodilo, sve što je rekla bilo je: "Molim vas, zovite Novu TV, imam temperaturu, ne, ne, ne mogu..."

Upit su poslali i Novoj TV, odakle su ubrzo odgovorili: "Nova TV nije raskinula ugovor s Ivanom Paradžiković".

Na zamolbu da pojasne je li voditeljica i urednica skinuta s emisije te je li možda pod nekom suspenzijom - odgovor do zaključenja pisanja ovog teksta nisu dobili, iako su zamolili da ga pošalju do 18 sati.

Još su jednom kontaktirali i samu voditeljicu koja im je u poruci samo kratko napisala: "Dobili ste odgovor na upit od našeg PR-a, srdačan pozdrav!"

image
Ivana Paradžiković
Goran Mehkek/Cropix

Inače, u posljednje dvije godine iz "Provjerenog" je otišlo nekoliko novinara, među kojima su Kristian Došen, Maruša Stamać, Kristina Čorak, a posljednji u nizu bili su Ivan Čorkalo i Matina Tenžera.

Ivana Paradžiković na Novu TV je stigla 2003. godine kada je radila kao novinarka u informativnom programu. Obavljala je razne vrste poslova, od novinarstva, pisanja scenarija do produkcije.

Voditeljica "Provjerenog" postaje 2009., a godinu dana kasnije i urednica. Često je u intervjuima isticala kako joj je istodobno čast, ali i velika odgovornost kad gledatelji percipiraju emisiju i ekipu novinara kao nekoga tko može pomoći u rješavanju važnih problema u društvu u kojem žive.

Dobitnica je mnogih priznanja za svoj rad, a posljednja u nizu nagrada ona je za Zlatni studio Jutarnjeg lista u kategoriji najbolje TV voditeljice koju je u veljači ove godine dobila drugu godinu zaredom.

image
Ivana Paradžiković
Damir Krajac/Cropix

- Ja nisam od velikih riječi za sebe, ali jesam kada se treba boriti za neke druge. Nisam navikla na ova svjetla, ali hvala svima, rekla je tada Ivana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 05:15