LUKSUZ NA MEJAMA

Ivanišević drastično snizio cijenu svoje vile. Cijena? 33,3 milijuna kuna

Bivši tenisač već tri godine prodaje kuću koju je Financial Times uvrstio među pet idealnih kuća za vikend-odmor

ZAGREB - Naš poznati tenisač Goran Ivanišević ipak nije odustao od prodaje svoje luksuzne vile na splitskim Mejama, kako je krajem ljeta rekla njegova agentica za nekretnine Jasminka Biliškov, ali je sada prodaje preko britanske agencije Savills, a prvotnu cijenu od 57 milijuna kuna, koliko je za vilu tražio do siječnja ove godine, spustio je na 33,3 milijuna kuna.

Pola sata od aerodroma

Naime, Financial Times donio je u subotu priču o kućama za odmor koje bogati Britanci - prvenstveno zbog sve jeftinijih avionskih letova - sve češće biraju u udaljenim zemljama jer im sada nije problem otići u inozemstvo, čak i samo za produženi vikend. Među pet najprivlačnijih kuća za “bijeg za vikend” koje se nalaze na manje od pola sata od aerodroma FT je uvrstio i Ivaniševićevu vilu na Mejama, uz koju je istaknuta cijena od 33,3 milijuna kuna, odnosno 3,969.100 funti.

Podsjetimo, luksuzna vila, remek-djelo arhitekta Vjeke Ivaniševića, sagrađena na parceli od 1560 četvornih metara u elitnoj splitskoj četvrti , prodaje se već tri godine, a od samog početka gradnje prate je skandali.

Početna cijena 57 milijuna

Splitske su vlasti 2001. izmijenile GUP da bi Ivanišević na mjestu derutne kućice mogao sagraditi luksuzno zdanje. Mediji su javljali kako je Ivanišević ucijenio gradsku upravu jer je najavio da će sagraditi teniski centar na Duilovu ako mu Grad dopusti graditi na Mejama kuću koja će, kako je izjavio, “riješiti problem stanovanja mene i moje obitelji”.

Gradnja mu je dopuštena, Tenis centar nikada nije sagrađen, a odmah nakon završteka gradnje Ivanišević je vilu odlučio - prodati. No, prodaja nije išla. U siječnju joj je smanjio cijenu sa 57 na 50 milijuna, a početkom rujna ju je povukao iz prodaje. No, od subote se vila opet prodaje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 03:44