AKCIJA AGROKOR

IVICA TODORIĆ NI RIJEČI O PRITVORU KOJI MU JE ODREĐEN 'Pravna država je odbijanjem pritvora za uhićene menadžere stala na kraj političkoj samovolji'

 Maja Zlatevska / CROPIX

Nakon odluke suca istrage Županijskog suda u Zagrebu da se odbaci prijedlog tužiteljstva za pritvaranje svih 12 uhićenih u slučaju Agrokor, ali i da se prihvati njihov zahtjev za određivanje jednomjesečnog istražnog zatvora Ivici Todoriću, u srijedu navečer na svojem se blogu oglasio Ivica Todorić.

On se nijednom riječju nije osvrnuo na činjenicu da ga traže hrvatski pravosudni organi te da bi za njim, u slučaju da se ubrzo ne pojavi u Hrvatskoj, mogla biti i raspisana tjeralica.

Nije otkrio ni ima li se namjeru vratiti u Hrvatsku.

Umjesto toga, zaključio je da je odbijanjem zahtjeva tužiteljstva 'pravna država stala na kraj političkoj samovolji'.

- Političkoj samovolji pravna je država odlukom o odbačaju zahtjeva za određivanje pritvora za Agrokorove managere uhićene u prekjučerašnjoj predstavi stala na kraj. Ispričavam se svim časnim ljudima koji su, zbog političkog progona mene, morali proživjeti ovu sramotnu torturu, započeo je svoju objavu Todorić.

- I zbog svih njih neću se prestati boriti za istinu koja će razobličiti ovu montiranu političku kampanju i sve njezine aktere, dodao je.

- Uhićenja koja su dogovorena na subotnjem sastanku u kabinetu premijera Plenkovića, a kojem su prisustvovali i ministri Božinović i Dalić te predsjednik Sabora Jandroković, sada su i pravno postala izrugivanje pravnoj državi i iskazivanje političke samovolje i nastavak političkog nasilja kako bi se prikrio vlastiti kriminal koji je donio neustavni Lex Agrokor. Ovo je neviđeni politički proces, politika premijera Plenkovića donijela je Lex kojim je oduzeto privatno vlasništvo, ta je ista politika ovlastila ministricu Dalić da kreatora Lexa Antu Ramljaka imenuje izvanrednim povjerenikom i izvrši otvorenu pljačku kroz Knighthead fond i njihove pomagače, napisao je dalje Todorić, ponavljajući svoje prijašnje optužbe.

- Ta je ista politika donijela i odluku o posebnom transferu 5 milijuna kuna DORH-u samo za istragu Agrokora pa i time potvrdila da pokreće politički proces, a tim činom ponizila i samo Državno odvjetništvo. Plenkovićeva politika kroz djelovanje ministrice Dalić i njihovih pomagača u Agrokoru Hrvatskoj čine zastrašujuću financijsku, političku i društvenu štetu i za to će morati odgovarati, zaključio je Todorić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 00:47