ONAJ KOJI DOLAZI

Ivo Josipović: Kriza u hrvatskoj nosi kockasti dres, ali ima i znak FIFE

Sisak, 050210.Ivo Josipovic danas, petak 5. veljace u Sisku u Sisacko-moslavackoj zupaniji. Susrest ce se sa zupanicom, gradonacelnikom, gospodarstvenicima, druziti s glazbenicima i kulturnim djelatnicima, obici tvornicu Siscia kojoj je vlasnik ugledni SDP-ovac Milan Stojanovic, te razgovarati s gradjanima Siska.Na fotografiji Dinko Pintaric gradonacelnik Siska docekuje Ivu Josipovica i Marinu Lovric Merzel zupanicu Sisacko-moslavacke zupanije.Foto: Miroslav Kis / CROPIX
 Miroslav Kis / CROPIX

SISAK – Odgovarajući na tvrdnje Željka Vrbanusa, predsjednika Županijske obrtničke komore kako gospodarska nije dio svjetske recesije, nego da ta kriza ima kockasti dres i da je čisti hrvatski proizvod, novoizabrani predsjednik dr. Ivo Josipovi ć u petak je u Sisku istaknuo kako se slaže da kriza nosi hrvatski dres, ali ima i znak FIFE.

Tijekom susreta s više stotina gospodarstvenika s područja Sisačko-moslavačke županije, novi predsjednik države istaknuo je kako je i u gospodarstvu potrebna nova pravednost, nova odgovornost, te da je ključna zadaća političara i države stvaranje pozitivne klime za razvoj i odgovornu ekonomiju.

- Država mora biti jefinija i moramo se svi okrenuti proizvodnji i izvozu, jer bez proizvodnje i izvoza neće biti ničega, rekao je Josipović. Izazvao je buru oduševljenja sisačakih poduzetniak izjavom kako je dužnost predsjednika države i Vlade da pomognu u traženju stranih investitora i da on neće ići na putovanja van države s kojeg se neće vratiti s bar jednim vrijednim ugovorom.

Dodao je kako u Hrvatskoj trerba žurno oformiti edukativni centar za suradnju s EU, jer sada na žalost ljudi ne znaju ni formulae ispuniti koje traži EU, a kamo li povući novac iz fondova Europske unije. Njegove riječi poduzetnica Mirjana Malogorski popratila je izjavom 'Vi ste naše sunce, vi unosite novu nadu za ovu Hrvatsku'. Odgovarajući na pitanje novinara Predsjednik Josipović je komentirao vijest o besparici u oružanim snagama.

– I Oružane snage osjećaju stanje u društvu. Novaca nema i neki projekti, neki planovi opremanja i osuvremenjivanja morat će biti usporeni. Treba samo učiniti sve da to usporavanje i odgoda modernizacije ne traju dugo, rekao je Josipović. Ponovio je da ostaje kod zahtjeva za objavom i revizijom registra branitelja.

– Za taj potez imam potporu braniteljskih udruga, borit ću se da dobijem potporu Vlade. I to je dio programa pravednosti, moramo razlučiti borbeni od neborbenog sektora, rekao je Josipović. Tijekom svojeg suseta u Sisku, novoizbarni predsjednik susreo se sa županicom Marinom Lovrić Merzel, grdonačelnikom Siska Dinkom Pintarićem i novim sisačkim biskupom Vladom Košićem.

Na kraju dana posjetio je tvrtku Siscia, kojoj je vlasnik SDP-ovac Milan Stojanović. – Sviđaju mi se odijela koja se ovdje proizvode, kvaliteta Siscije nije za mene novost i sigurno ću dio odijela kupovati ovdje, rekao je Josipović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 12:30