'PADA VLADA'

IVO JOSIPOVIĆ U NOVOJ KOLUMNI 'Sa Bajagom bi zapjevali i šatoraši'

Josipović se u svojoj kolumni obrušio na šatoraše, ali i vlast, te objasnio zašto je uopće posjetio branitelje u Savskoj 66
 Darko Tomaš/CROPIX

Bivši predsjednik Ivo Josipović na svojoj je Facebook stranici pozvao sve da pročitaju njegovu novu kolumnu koju piše za portal Autograf.

'Pada Vlada, pjevaju Bajaga i Instruktori. Kakve to veze ima s Hrvatskom i šatorom u Savskoj? Pročitajte o tome, uz dobru muziku, u mojoj novoj kolumni na Autografu', napisao je Josipović te priložio link na spomenutu pjesmu.









'Pada Vlada' pjevaju talentirani Bajaga i instruktori. Da ne pjevaju na mnogima od njih omraženoj ekavici, s njima bi sigurno vrlo rado zapjevali i šatoraši iz Savske. Uostalom, na svom su protupravno podignutom šatoru istakli onu ”Oba su pala, oba će pasti“. Legitimno očekivanje. Jedan je, ja – bivši predsjednik, 'pao' na izborima po svim pravilima demokracije.

Pjeva Bajaga: 'Već su mnoge pale vlasti, pa ćeš dragi, i Ti pasti!' Ali, što ako onaj drugi ne padne? Naravno, tu su šatoraši da mu pomognu, ako je pomoć uopće u ovom slučaju i potrebna.

Zazivanje smjene vlasti na ulici, što riječju, što mišlju, što djelom, prešlo je granicu koju demokratsko društvo može i smije tolerirati. Ne zato što šatoraši protestiraju protiv Vlade, već zato što to čine na način koji je pljuvanje u lice pravnoj i demokratskoj državi, svemu onome za što su se prije dvadeset i više godina borili.

Na to, bez obzira na svoju borbu i žrtvu, nemaju pravo.

A o efikasnosti Vlade ponajbolje govori vrijeme koje je bilo potrebno da nadležne državne institucije kao otkriju organizatore neprijavljenog i nelegalnog okupljanja i da protiv njih pokrenu prekršajni postupak, piše Josipović u kolumni.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 09:59