POVRATAK BIVŠEG

Ivo Sanader je u Remetincu!Bivši premijer se nakon 222dana vratio natrag u Hrvatsku

Ivo Sanader je početkom lipnja povukao žalbu na odluku o izručenju

>>>>NOVO<<<< 08:00 Sudac istrage odredio je Ivi Sanaderu jednomjesečni pritvor. Kako neslužbeno doznajemo, u Državnom odvjetništvu i USKOK-u sve je spremno za ispitivanje Sanadera, ali prvi će iskaz nekadašnji šef Vlade vjerojatno dati tek početkom sljedećeg tjedna.

23:20 Ministarstvo unutarnjih poslova izvijestilo je kako su u suradnji s austrijskom i slovenskom policijom obavili izručenje Ive Sanadera, te da pritom nije bilo nikakvih sigurnosnih problema.

22:40 Po dolasku u zatvor, nad Sanaderom će na liječnički pregled zbog ozljede noge, a nakon toga slijedi ista procedura kao za sve pritvorenike u Remetincu. Dakle, upisat će mu ime i prezime i dobit će zatvorenički broj.

21:49 Kolona od šest vozila i dva policijska motora došla je do zatvora u Remetincu. Četiri vozila su se odvojila i ušla u krug zatvora. Policija je sa dva crna vozila prepriječila prilaz zatvoru, a jedno je policijsko terensko vozilo ostalo dežurati i samom ulazu.

Cijelu akciju dovođenja Sanadera u Remetinec s mjesta zbivanja pratilo je 35 novinara i oko šezdesetak građana.

21:39 Policija je terenskim vozilima blokirala promet, a 20-ak interventnih policajaca pomicalo je građane s ruba ceste.

Dolazak kolone vozila s odbjeglim premijerom pred sam zatvor u jednom je trenutku odgodio prolazak vlaka. Rampa na pružnom prijelazu se spustila te je Ivo Sanader morao pričekati nekoliko minuta prije ulaska u sam zatvor.

21:34 - Ivo Sanader ušao u Hrvatsku! Kolona s njegovim vozilom prošla je granicu na Bregani. Primopredaja je trajala nešto duže zbog njegovih problema s nogom, a kako bi se zavaralo medije prije njegova bijelog kombija na Bregani se pojavio lažni.

21:29 Kolona s odbjeglim premijerom stigla na hrvatski dio granice na Bregani. U tijeku je predaja Ive Sanadera hrvatskim vlastima.

21:14 Tri vozila sigurnosti prešla su granicu. Nalaze se na ničjoj zemlji. Čeka se Sanaderovo vozilo, javlja Nova TV.

20:36 Austrijske su vlasti predale bivšeg hrvatskog premijera Ivu Sanadera slovenskim vlastima, javlja 24ur. Predaja je izvršena u samom tunelu Karavanke zbog čega je promet tom dionicom bio privremeno obustavljen.

19:57 Nova TV javlja da je policijska kolona koja prati automobil s Ivom Sanaderom prije nekoliko minuta prošla kroz tunel Karavanke na austrijsko-slovenskoj granici.

19:55 Slovenska policija izvodi aktivnosti vezane za Ivu Sanadera, no detaljnije informacije ne mogu iznijeti zbog povjerljive prirode slučaja, prenose slovenski mediji.

19:01 Sanader bi u Hrvatsku trebao doći oko 21.30, neslužbeno doznaje Večernji list.

18:57 - Do granice sa Slovenijom Sanadera su na autocesti Tauern A10 pratili austrijski specijalci Cobre, a kasnije ga je trebala preuzeti slovenska policija.

18:45 Austrijske vlasti predale su bivšeg premijera Ivu Sanadera slovenskim vlastima u 18.30 sati, saznaje agencija APA iz pravosudnih izvora u Austriji.

18:15 Iz zatvora u Salzburgu službeno je Jutarnjem listu potvrđeno: Ivo Sanader krenuo je automobilom prema Hrvatskoj.

17:58 Crni policijski kombi iz zatvora u Salzburgu izašao je prije 10 minuta. Je li Sanader u njemu? Jutarnjem listu su iz zatvora rekli da to ne mogu niti potvrditi niti demantirati.

17:40 - Prema pisanju 24sata, bivši hrvatski premijer bi u Remetincu trebao biti u 21 sat, a kako piše slovenski 24ur austrijska policija bi ga danas navečer trebala predati slovenskoj na tunelu Karavanke koji će ga prevesti do granice s Hrvatskom, gdje će ga preuzeti naša policija.

Ivo Sanader vraća se u Hrvatsku, kako neslužbeno doznaje Dnevnik.hr, već večeras!

Saga koja traje nekoliko mjeseci, otkako je bivši hrvatski premijer Ivo Sanader uhićen u Austriji, mogla bi tako početi dobivati svoj epilog.

Zbog niza optužbi koje mu se stavljaju na teret mnogi u Hrvatskoj očekuju odgovore na brojna pitanja, te razrješenje mnogih afera iskrlih nakon odlaska bivšeg premijera s vlasti prije nešto više od dvije godine.

Nakon što je prvo zatražio od Austrije zaštitu, tvrdeći da se protiv njega u Hrvatskoj vodi politički postupak, Ivo Sanader je početkom lipnja povukao žalbu na odluku o izručenju.

Cijeli članak pročitajte OVDJE

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 00:02