potresno područje

Ivo Žinić doživio potop na izborima: HDZ-ovi kandidati vode u Petrinji i Glini, ali morat će u 2. krug

Prema prvim rezultatima koje je objavio DIP, čini se da se na potresom pogođenom području spremaju promjene
Ivo Žinić
 Zeljko Hajdinjak/Cropix

Na potresom pogođenom području ovi lokalni izbori održani su u najneobičnijim uvjetima ikad pa je velik broj građana glasao i u 25 šatora.

A prema prvim rezultatima koje je objavio DIP, čini se da tamo spremaju neke promjene.

Nakon više od 30 posto mjesta obrađenih u Petrinji, vodi HDZ-ova Magdalena Komes s više od 35 posto. Drugi je aktualni gradonačelnik Darinko Dumbović s 29 posto.

Više od 35 posto mjesta obrađeno je u Glini, a aktualni gradonačelnik HDZ-ov Stjepan Kostanjević nalazi se na trećem mjestu s 29,74 posto. Prvi je Radomir Lončarević s više od 38%, a drugi Ivan Janković s 31%.

Aktualni župan Sisačko-moslavačke županije Ivo Žinić koji je izašao iz HDZ-a se nakon 50 posto obrađenih glasačkih mjesta nalazi na tek 4. mjestu s nešto više od 7 posto glasova.

HDZ-ov Ivan Celjak vodi i mogao bi do pobjede u prvom krugu jer trenutno osvaja 52,58 posto. Drugi je SDP-ov Daniel Berdais sa 19,17 posto, a treći je DP-ov Damir Markuš s nešto više od 7 posto.

U Sisku nakon 36 % obrađenih glasova vodi aktualna SDP-ova gradonačelnica Kristina Ikić Baniček s 38,86%, dok je druga HDZ-ova Željka Josić s 35,28%.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 19:13