MARIJANA PULJAK

‘Ivošević će ići na nekakvu radionicu da obuzda temperament koji je naslijedio iz doba aktivizma‘

Isprika, dodaje šefica stranke Centar, nije dovoljna, pa će se splitski dogradonačelnik povući iz javnosti i raditi na sebi

Marijana Puljak

 Vojko Basic/CROPIX

Šefica stranke Centar, Marijana Puljak, za N1 je komentirala napad splitskog dogradonačelnika Bojana Ivoševića, koji je novinarki Slobodne Dalmacije za objavu teksta poručio da će joj se "krvi napiti".

“Ne trebamo relativizirati ponašanje, nemam razloga to opravdavati, neprimjereno je i nije način komunikacije koju ja ili stranka Centar podržavamo. Ono što je dogradonačelnik napravio, ispričao se novinarki i onima koje je uvrijedio zbog svoje neprimjerene komunikacije”, rekla je Puljak.

Isprika, dodala je, nije dovoljna, pa će se Ivošević na neko vrijeme povući iz javnosti i raditi na sebi.

“Ne da bježi, nego da doista poradi na sebi. Ići će na nekakvu radionicu da obuzda temperament koji je naslijedio iz doba aktivizma, taj način komunikacije nije nikako primjeren sadašnjoj funkciji”, rekla je Puljak.

image

Bojan Ivošević

Vojko Basic/CROPIX

Dodala je kako je stranka Centar nakon 30 godina preuzela vlast nad Splitom, “nakon niza gradonačelnika koji su upropastili grad”.

“S Bojanom radimo na uvođenju reda i imali smo podršku građana za uvođenje reda na svim razinama. Naravno da se uvođenje reda ne opravdava ovakvim načinom komunikacije. Ništa ne opravdava napad na novinare, ali vrijedno je da se dogradonačelnik ispričao i svjestan je problema koji ima i radit će na njemu. Evo, pružimo mu šansu da to napravi”, rekla je Puljak.

Upitana što ako do poboljšanja ponašanja ne dođe, Puljak je rekla da će o tome odlučivati ako do toga dođe.

“Ovo je naučena lekcija na teži način i nadamo se da do toga neće doći. I dogradonačelnik je svjestan toga i duboko je razmislio o tome i radit će na tome da svoju komunikaciju i poboljša. Od uloge aktivista koju je imao, ova funkcija zahtijeva drugi i drugačiji stav i komunikaciju, dat ćemo mu priliku da to pokaže primjerom. On je zaista neustrašiv i rijetko tko bi pokazao toliku dozu hrabrosti suočiti se sa svim tim lobijima”, rekla je za N1.

Na pitanje je li to razlog za ostavku, Puljak je odgovorila kako su teška vremena i da je ovo jedan od teških dana.

“Ja se nadam da će primjerom pokazati da je bolji čovjek nakon ovoga”, zaključila je Puljak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 06:41