BARIČIĆ: ‘POVLAČIM SE‘

Ivošević javno otkrio tko je navodni režiser skandala: ‘O tome su u gradu pričali danima‘

Bivši splitski gradonačelnik, njegov zamjenik te bivši gradski vijećnik obratili su se medijima

Bojan Ivošević

 Slobodna Dalmacija/

Kandidat Centra za gradonačelnika Splita Ivica Puljak, kandidat za zamjenika Bojan Ivošević i bivši gradski vijećnik Centra Luka Baričić, održali su danas u podne izvanrednu konferenciju za medije.

Presicu su sazvali povodom teksta koji je objavljen na portalu Večernjeg lista, a u kojem se prepričavala, kako kažu, "mučna prepiske s eksplicitnim seksualnim audio i video zapisima između Bojana Ivoševića, bivšeg splitskog dogradonačelnika i bivšeg gradskog vijećnika Luke Baričića – s dvije djevojke iz Srbije od kojih se jedna predstavila kao maloljetna". Dodaje kako se Ivošević i Baričić nalaze na listi Ivice Puljka za nadolazeće izbore u Splitu, 26. lipnja.

'Bojane, izvini!'

Baričić je, drhtavim glasom, govorio prvi:

- Ni u jednom trenutku nisam osobi s kojom sam se dopisivao nudio posao u gradu. U tim porukama doslovno piše ne zapošljavamo preko veze. Ta mi se osoba predstavila kao Aleksandra iz Srbije s kojom sam se bližio. Pritom sam imao jedan cilj zbog kojeg sam rekao neke stvari koje nisam trebao. "Aleksandra" me zamolila da njenu sestru upoznam s Bojanom Ivoševićem. No, on je odustao od komunikacije kada je saznao da je riječ o maloljetnoj osobi. Onda je prestala i komunikacija mene s Aleksandrom. Očito je cilj cijele operacije bila kompromitacija Bojana Ivoševića, a ja sam tu poslužio samo kao poluga. Znam tko stoji iza toga, rekao je Barčić koji se potom ispričao Bojanu Ivoševiću, svojem prijatelju,

- Bojane, izvini! Ja se zbog svega ovog povlačim iz politike u potpunosti. Mandat gradskog vijećnika, ako ga osvojim, nemam nikakvu namjeru konzumirati, rekao je Barčić.

Potom je govorio Ivošević:

- Onog časa kada sam saznao da se radi o maloljetnoj osobi, napravio sam deeskalaciju razgovora i prekinuo komunikaciju. Zanimljivo je da postoje određene poruke koje je isti medij dobio, navedenog izvora, a odlučio je ne objaviti. Prva poruka, 19. svibnja, gdje se vidi da je druga strana slala vrlo eksplicitne sadržaje, rekao je Ivošević, a piše N1.

- Potom 24.5., nakon što sam napravio deeskalaciju razgovora, slijedi poruka Luki da ja nisam zainteresiran za tu osobu. Te poruke su oni izbrisali, vodili su s njim komunikaciju na više kanala. Prije nego što je ovo sve došlo do medija, profil je nestao, poruke su obrisane i imamo ovo što imamo. Ničega se ne sramim, jer ništa nisam napravio. Meni je samo žao Luke, koji je napravio lošu stvar, ali nadam se da je nešto iz toga naučio, rekao je Ivošević.

'Znamo tko stoji iza ovog'

Puljak je rekao da su ih, kad su ulazili u politiku, upozorili na prljavost u politici.

- Rekli su nam, pokušavat će vas ucijeniti na najgnusnije moguće načine. Baričić se povukao, ali politička odgovornost je na drugoj strani. Poručujem tim kriminalcima i mafijašima da se ostave ranjivih ljudi, neka napadnu mene, neka ne diraju ranjive skupine, kojima je život težak i bez toga, rekao je Puljak.

- Ljudi koji seksualnost invalida koriste za svoju političku probitačnost, ne trebaju živjeti više s nama u ovom gradu, rekao je Puljak.

O porukama je opet govorio i Bojan Ivošević koji je rekao da su poruke koje su njima slane, bile "nemoralne". Potom ih je pokazao prema kamerama:

- U njima je pisalo "mala gori za dominantnim frajerima", oni su nas navodili, ja sam bio cilj tim ljudima. Ali ja, kao što se vidi iz poruka, nisam nikakav zakon prekršio, napravio sam uslugu prijatelju. Prema Lukinom saznanju, iza ovih poruka stoji upravitelj ovoga parkirališta, gospodin Omrčen. A osoba koja je tu priču na kavi komunicirala tijekom vikenda prema građanima, je iz Hrvatske građanske strake, zaposlenik gradske uprave. Ovo su najniži udarci u povijesti političke kampanje u Hrvatskoj, rekao je Ivošević.

- Ja sam bio meta, gospodin s parkirališta koji je želio vidjeti neke moje dijelove tijela, očito nije uspio.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. listopad 2022 10:58