ISPRIČAO SE, POLICIJA ISTRAŽUJE

Ivošević nakon sramotnog napada na novinarku: ‘Čini mi se da zaista ponekad imam problem. Povlačim se iz javnosti‘

Splitski dogradonačelnik je novinarki poručio kako će joj se ‘napiti krvi‘

Bojan Ivošević

 Vojko Basic/Cropix

Splitski dogradonačelnik Bojan Ivošević, nakon što se danas doznalo da je verbalno prijetio urednici gradske rubrike Slobodne Dalmacije Nikolini Lulić, odlučio se oglasiti putem Facebooka.

Podsjetimo, Ivošević je novinarki poručio kako će joj se 'napiti krvi'.

Njegovu objavu na Facebooku prenosimo u cijelosti:

'Pogriješio sam kada sam na neprimjeren način razgovarao s novinarkom Nikolinom Lulić i na tome joj se još jednom ispričavam. Zapravo, kad malo bolje razmislim, čini mi se da zaista ponekad imam problem u komunikaciji. To se događa u situacijama u kojima se potpuno emotivno predam nekom poslu i lako u žaru argumentiranja pređem granicu koja se ne smije prelaziti.

Potrudit ću se i u sljedećem razdoblju posvetiti unaprjeđivanju komunikacijskih vještina kako se ovakve stvari ne bi ponavljale.

One stvari koje dobro radim, radit ću u medijskoj tišini i u sljedećem razdoblju se povlačim iz javnosti. O stvarima iz mog djelokruga komunicirat će gradske službe, kako je često bilo slučaj i do sada', napisao je Ivošević na svom Facebook profilu.

Policija započela s mjerama protiv Ivoševića

Nakon teksta u kojem je Slobodna Dalmacija objavila sramotan verbalni napad na urednicu gradske rubrike Nikolinu Lulić od strane splitskog dogradonačelnika Bojana Ivoševića u priču se uključila i policija.

- Možemo Vas izvijestiti kako smo odmah nakon javne objave priopćenja medijske kuće započeli s mjerama i radnjama iz nadležnosti policije kako bi utvrdili da li u događaju postoje elementi kaznenog djela ili prekršaja koje se progoni po službenoj dužnosti, otkrili su Slobodnoj Dalmaciji iz splitske policije.

Podsjetimo, Slobodna Dalmacija je krajem prošlog tjedna objavila članak kojim je demantirala Ivoševićevu izjavu koji je rekao da je po prvi put u njegovom životu posađeno stablo na Marjanu što nije istina. Tekst objavljen u gradskoj rubrici argumentirano je objasnio i druge prilike u posljednjih nekoliko godina kada je došlo do sadnje u Park-šumi Marjan.

Članak Ivoševiću nije dobro sjeo zbog čega je nazvao urednicu Lulić i iznio niz uvreda i prijetnji, a nju je posebno zgrozila on da će joj se "napiti krvi".

Splitski dogradonačelnik još uvijek nije reagirao, a policija će uskoro morati saslušati njega kao i urednicu. Ako se pokaže da je Lulić Ivoševićeve prijetnje shvatila ozbiljno, pokrenut će se kriminalističko istraživanje.

Inače, prema članku 139. Kaznenog zakona jasno je definirana kazna za sve one koji prijete novinarima u vezi s njihovim poslom.

- Ako je kazneno djelo iz stavka 1. i 2. počinjeno prema službenoj ili odgovornoj osobi u vezi s njezinim radom ili položajem ili prema novinaru u vezi s njegovim poslom, ili prema većem broju ljudi, ili ako je prouzročilo veću uznemirenost stanovništva, ili ako je osoba kojoj se prijeti dulje vrijeme stavljena u težak položaj,počinitelj će se kazniti kaznom zatvora od šest mjeseci do pet godina, stoji u zakonu. (Marija Vuković/SD)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 06:27