LEGALIZACIJA GRADNJE

IZ BEOGRADA STIGAO DIO ZRAČNIH SNIMKI Za dovršetak skeniranja cijele građe trebat će još najmanje pola godine

Dokumentacija se nalazi u Vojnogeografskom institutu u Beogradu, a nužna je radi postupka legaliziranja bespravno sagrađenih objekata u Hrvatskoj.
 CROPIX

ZAGREB - Nešto manje od polovine skeniranih aerofotogrametrijskih snimki Hrvatske napravljenih prije 1968. godine, nužnih za provedbu legalizacije bespravno sagrađenih objekata, stiglo je iz Beograda u Hrvatsku, priopćilo je u četvrtak ministarstvo vanjskih i europskih poslova.

Ministarstvo je navelo da je iz Beograda stiglo 1,3 terabajta podataka, odnosno 8800 snimaka Hrvatske iz zraka napravljenih prije 1968. godine, te da se procjenjuje kako će za dovršetak skeniranja cijele građe biti potrebno još četiri do šest mjeseci.

Dokumentacija se nalazi u Vojnogeografskom institutu u Beogradu, a nužna je radi postupka legaliziranja bespravno sagrađenih objekata u Hrvatskoj.

Povratak zračnih snimaka bila je jedna od tema razgovora prve potpredsjednice vlade i ministrice vanjskih poslova Vesne Pusić i potpredsjednika srbijanske vlade i ministra obrane Aleksandra Vučića na sastancima u Zagrebu i Beogradu, stoga ovo smatramo potvrdom kontinuiteta suradnje te obostrane spremnosti za konstruktivni i praktični pristup u rješavanju otvorenih pitanja, priopćilo je ministarstvo vanjskih i europskih poslova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 06:22