JAVLJA MVEP

Iz grčkih zatvora na slobodu pustili još 22 Bad Blue Boysa

To čini ukupni broj od 63 hrvatska državljana puštena na slobodu, poručuju iz Ministarstvo vanjskih i europskih poslova.

Arhivska fotografija

 Tomislav Kristo/Cropix

Još 22 hrvatska državljana puštena su iz grčkih zatvora, objavilo je Ministarstvo vanjskih i europskih poslova.

"Sukladno informacijama koje je zaprimilo Veleposlanstvo RH u Ateni, na slobodu je danas pušteno još 22 hrvatska državljana, što čini ukupni broj od 63 hrvatska državljana puštena na slobodu. Sukladno naputku Vlade RH, putem hrvatskog Veleposlanstva u Ateni, svima je ponuđena novčana pomoć pri povratku u Hrvatsku.

Ponuđena je, također, i mogućnost izvršenja uplate jamčevine uz kasniji povrat, radi ubrzanja procedura, no takva ponuda nije iskorištena s obzirom da je jamčevina uplaćena putem odvjetnika navijača, navodi u priopćenju MVEP.

Ministarstvo poručje kako je Veleposlanstvo RH u Ateni do sada pružilo novčanu pomoć za potrebe kupnje avionskih karata i druge troškove radi povratka u Hrvatsku za 38 hrvatskih državljana, a putni listovi izdani su za njih 14.

Vlada RH, putem nadležnog Veleposlanstva, nastavlja pomagati hrvatskim državljanima i održavati komunikaciju na svim razinama s grčkim tijelima, zaključuje se u priopćenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 10:51