SKINUTE S JARBOLA

Iz Hoda za život javljaju da im je netko vandalizirao zastave u Zagrebu: ‘Ovo je treću godinu zaredom‘

Hod za život u Zagrebu će se održati u subotu 29. svibnja, na dan izborne šutnje
Zastava Hoda za život
 Inicijativa Hod Za život

Iz inicijative 'Hod za život, obitelj i Hrvatsku' medijima su poslali priopćenje u kojem napominju kako su u Zagrebu "vandali skinuli zastave Hoda za život".

- Uoči Hoda za život koji će se ove subote 29.5. održati u Zagrebu, zastave Hoda za život skinute su s jarbola kod Nacionalne sveučilišne knjižnice. Ovo je već treću godinu za redom, od kad su izvješene, da su zastave Hoda za život vandalizirane, pišu iz inicijative.

U priopćenju podsjećaju kako su prve godine dvojica mladića i jedna djevojka vandalizirali jednu od zastava ispred zgrade Hrvatskog narodnog kazališta.

- Vandalizmu su se usprotivili građani koji su naišli u tom trenutku, te osim što su pozvali policiju, neki su i snimili taj čin. Prošle godine, nepoznati počinitelji skinuli su i ukrali ukupno šest zastava ‘Hoda za život, obitelj i Hrvatsku’ postavljene na Trgu kralja Tomislava i ispred zgrade Hrvatskog narodnog kazališta, kažu iz inicijative.

Napominju kako je "nedopustivo uništavanje ili bilo kakvo vandaliziranje, a samim time i dovođenje u pitanje pravo građana da u svom društvu djeluju u skladu sa svojim vrijednostima".

- Zastave Hoda za život financiraju se najvećim dijelom donacijama građana koji su u posljednjih pet godina hodali na Hodu za život, za zaštitu života od začeća do prirodne smrti. Građani Zagreba plaćaju poreze, plaćaju prireze, žive u ovome gradu, rade u ovome gradu, doprinose na različite načine ovome gradu i očekuju da imaju pravo održavati manifestacije i vidjeti zastave svojih manifestacija kao i bilo tko drugi, kažu iz inicijative.

U nastavku priopćenja objašnjavaju i što je njihov Hod za život, obitelj i Hrvatsku.

- Radi se o miroljubivom hodu građana u znak potpore svakom rođenom i nerođenom djetetu, njegovoj majci, ocu i svakoj obitelji. Šestu godinu za redom, u sedam hrvatskih gradova, hodat će se za život. Ove godine po treći puta vijore se zastave Hoda za život, obitelj i Hrvatsku na osam lokacija u gradu Zagrebu: Trg bana Josipa Jelačića, Trg Republike Hrvatske, Trg kralja Tomislava, Avenija Većeslava Holjevca (kod zgrade Ine), Avenija Većeslava Holjevca (pored spom. Granit koji pamti), uz Aveniju Dubrovnik, Trg Eugena Kvaternika, Ulica Hrvatske bratske zajednice (nadvožnjak Slavon. av.), kažu iz inicijative.

Inače, Hod za život u Zagrebu će se održati u subotu 29. svibnja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 01:32