PACIFIC ALERT

Iz Kine prema Hrvatskoj krenuo brod s 3.840 tona teškim elementima konstrukcije za Pelješki most

Prema dostupnim informacijama uskoro će prema Hrvatskoj krenuti i treći brod, a ukupno bi ih trebalo stići pet
Pacific Alert
 Jutarnji List

Prošlog četvrtka iz Kine prema Pelješcu krenuo je drugi brod s elementima kolničke konstrukcije za most Pelješac. Kako nam je potvrđeno u Hrvatskim cestama, na brodu 'Pacific Alert' nalazi se 13 segmenata mosta ukupne težine 3.840 tona. Prema planu putovanja brod bi u luku Ploče trebao stići oko 7. listopada.

Prema dostupnim informacijama uskoro će prema Hrvatskoj krenuti i treći brod, a ukupno bi ih trebalo stići pet. Na Pelješac će tako biti dopremljeno 165 segmenata kolničke konstrukcije, a s ovom novom pošiljkom na gradilištu će ih biti 42.

image
Jutarnji List

Prvi brod sa segmentima mosta na Pelješac je stigao u veljači ove godine, ali je ubrzo zbog pandemije koronavirusa zaustavljena proizvodnja u Kini. Nakon što je proizvodnja ponovno krenula, do zastoja je došlo jer nadzorni inženjeri Hrvatskih cesta nisu mogli otputovati u Kinu, a bez njihovog dopuštenja segmenti nisu mogli krenuti u Hrvatsku.

U međuvremenu je u Hrvatsku stiglo i 100 kineskih zavarivača koji na Pelješcu spajaju segmente mosta. Polazak broda iz Kine dokaz je da su se stvari ponovo normalizirale.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 21:01