UZBUNA U LICI

Iz Milinovićeve stranke optužili HDZ za udbaške metode: ‘Zivkaju nas i uznemiruju s anonimnih brojeva!‘

Više bivših članova HDZ-a prijavilo je da su dobili pozive u kojima ih se pitalo ‘Jesi li i dalje naš ili si nam okrenuo leđa‘
Darko Milinović
 Damir Krajac/Cropix

Zaoštrava se predizborna utrka između dviju najjačih političkih opcija u Ličko-senjskoj županiji. Prema pisanjima nekih lokalnih portala, nakon što je gotovo 400-tinjak članova zatražilo ispisnicu iz HDZ-a, navodno ih je većina prešla u novo osnovanu stranku LiPO, ili su se razočarali koncepcijom rada HDZ-a pa su se sasvim distancirali od politike.

Medijima se jučer javilo nekoliko članova stranke LiPO izražavajući svoje negodovanje zbog, kako kažu, političkog uznemiravanja putem telefonskih poziva. Uglavnom su to bili anonimni pozivi sa nepoznatih brojeva u kojima ih je netko iz HDZ-a u večernjim satima provjeravao „jesi li i dalje naš ili si nam okrenuo leđa“? Svakako je simptomatično što su pozivani građani koji su napustili HDZ ili su najavili svoj odlazak, piše Novi list.

Upitan o ovoj situaciji predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Marijan Kustić samo je kratko odgovorio: - Nisam upoznat ni sa kakvim telefonskim uznemiravanjem od strane naših članova pa vam to ne mogu niti komentirati!

U kontekstu tih telefonskih poziva spominjan je dugogodišnji član HDZ-a Joso Živković-Bato koji je bio među opcijama stranačkog vodstva za kandidata za gradonačelnika Gospića. Stranka je to mjesto prepustila Mariju Stilinoviću. Budući da Živković, inače voditelj Centra 112, u Gospiću slovi kao vrlo ozbiljna osoba nesklona ekscesima, ostaje pitanje je li netko od bivših HDZ-ovaca krivo ili zlonamjerno protumačio njegove pozive, ocjenjuje Novi list kojemu se Živković u međuvremenu obratio dopisom u kojem obrazlaže "krivu definiciju" svojih telefonskih poziva.

- Što se tiče mog osobnog angažmana oko navedene problematike mogu samo reći da sam obavljao svoje dužnosti kao Predsjednik najveće teritorijalne organizacije jedne stranke na području Ličko-senjske županije i šire te da moj posao sa ovim nema apsolutno nikakve veze. Svoje dužnosti sam obavljao u svoje slobodno vrijeme, izvan radnog vremena i pri tome sam koristio prostorije, telefon, računalo, pisač i ostalu infrastrukturu svoje stranke, za razliku od onih koji to sve rade za vrijeme radnog vremena, koristeći sve navedeno od županijskih institucija koje vode ili u njima rade, navodi Joso Živković.

Sve ovo bilo je dovoljno da bi se oglasila stranka LiPO. Oni poručuju svojim članovima: - Ne bojte se, to su udbaške metode, ali i izraz panike unutar HDZ-a. Naš pobjednički put ni takve metode neće zaustaviti. Naši članovi koji su nam se požalili imaju i dokaze takvog uznemiravanja, rekli su u stranci koju vodi bivši HDZ-ovac Darko Milinović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. lipanj 2023 10:48